Prefectul mahmur şi-a dat demisia

| 11 aug, 2014

Prefectul de Iaşi, Romeo Olteanu, a demisionat, luni, la cererea vicepremierului Gabriel Oprea. Atribuţiile sale au fost preluate de subprefectul Bogdan Abălaşi care va asigura interimatul până lanumirea unui nou prefect, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a solicitat prefectului judeţului Iaşi, Romeo Olteanu, demisia de onoare, în urma evenimentelor în care a fost implicat în data de 10 august 2014", se arată într-un comunicat emis de MAI.

Prefectul Romeo Olteanu a fost implicat, duminică seară într-un accident rutier, după ce ar fi consumat alcool, potrivit rezultatului etilotestului la care a fost supus.

Olteanu se deplasa, duminică seară, la volanul maşinii instituţiei, marca Volkswagen Touareg, pe strada Sărărie din municipiul Iaşi, el intenţionând să ajungă la stadion, pentru a asista la meciul de fotbal CSMS Iaşi - Petrolul Ploieşti din Liga I.

La un moment dat, maşina condusă de acesta s-a ciocnit cu un BMW după care a ricoşat într-un autoturism Dacia Logan. Cele trei maşini au fost parţial avariate, însă nicio persoană nu a fost rănită. "N-am apucat să frânez, mi-a ieşit în cale o altă maşină de pe o stradă lăturalnică. Şoferul avea semnul "Stop", trebuia să aştepte", a declarat presei Romeo Olteanu.

Şoferul autoturismului BMW a susţinut că prefectul conducea cu viteză şi că el s-a asigurat înainte de a intra pe strada principală. "M-am asigurat, dar eu ce să fac, că el venea, cred, cu o sută de kilometri de oră", a declarat şoferul respectiv.

Cei trei şoferi implicaţi în accident au fost duşi la sediul Poliţiei Rutiere, pentru a fi testaţi cu aparatul alcoolscopic.

Surse din cadrul Poliţiei au declarat că prefectul de Iaşi avea o alcoolemie de 0,32 la mie în aerul expirat.

Aceleaşi surse au precizat că prefectul Romeo Olteanu a fost amendat cu 800 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat pentru trei luni.

La ieşirea din sediul Poliţiei, prefectul a negat că ar fi consumat alcool, el precizând: "Eu nu beau niciodată".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ