Premieră! Cum sunt plătiţi cei "zero angajaţi" de la Reporter Virtual şi care sunt pierderile financiare ale Hotnews.ro

| 25 iun, 20:07

Sunt câteva publicaţii în România care încearcă în permanenţă să pună în practică proverbul cu “capra vecinului”. De câte ori se actualizează datele de la Registrul Comerţului, deontologii care lucrează aici se precipită în a titra cât mai bombastic realizările principalelor televiziuni din România.

Cei de aici (Reporter Virtual şi Hotnews) strigă de bucurie că cutare televiziune e pe pierdere, că cutare televiziune nu a mai făcut profit, ca şi cum bilanţul contabil ar fi singurul criteriu ce trebuie luat în calcul atunci când analizezi prestaţia unei echipe.

Privind însă şi în “ograda lor”, descoperi cu stupoare că deşi vânează operaţiunile financiare ale altora, pe ale lor şi le ţin cât mai ascunse, pentru a nu se vedea ironia unei situaţii de-a dreptul hilare, scrie B1.

Citeşte şi:  Lectie de manipulare Hotnews: Cum se transforma mesajul de lauda al americanilor in critica la adresa Romaniei

Să luăm exemplul principalilor deontologi din mediul online: echipa de jurnalişti de la site-ul Reporter Virtual. La o căutare a situaţiei contabile a site-ului de la Registrul Comerţului se poate vedea o situaţie uluitoare: firma care administrează site-ul are profit zero, pierdere zero, patrimoniu zero şi, mare surpriză, număr de angajaţi zero! Şi asta atât în anul 2013, cât şi în anul 2014!

Urmărind traseul acţionarilor, observăm că Reporter Virtual e deţinut majoritar de Răzvan Corneţeanu, sprijinit din umbră de omul de afaceri Liviu Tudor, care controlează de fapt complexul West Gate. Toate bune şi frumoase, numai că, se pune întrebarea, la zero profit, pierderi, patrimoniu şi angajaţi, cum se plătesc salariile la Reporter Virtual? Ori sunt deontologii perfecţi, şi lucrează absolut gratis pentru binele cazon al patriei, ori pe undeva se ascund urmele unei evaziuni... aproape perfecte.

Oricum, pentru a ilustra cel mai bine noul tip de jurnalism cu epoleţi care se poartă în media noastră, putem aminti şi faptul că Răzvan Corneţeanu, potrivit prezentării de pe LinkedIn, a absolvit Academia de Tehnică Militară. Aşadar, în cazul său, formularea jurnalism cu epoleţi chiar are acoperire.

Hotnews - pierderi pe linie

O altă publicaţie care se grăbeşte de fiecare dată să critice televiziunile pentru pierderile raportate este Hotnews.ro. Şi aici, atunci când verifici firma la Registrul Comerţului, surprizele sunt mari. Hotnews e administrat de firma Media Bit Software SRL, care a raportat în 2014 o pierdere, atenţie!, de 449.208 Ron! Acţionarii firmei sunt Ţimbolschi Preoteasa Ionel Mărgărit, cu 36,9%, Săliştean Diana Tereza, cu 4,5%, Andrei Woinaroski, cu 17,99%, Timbolschi Preoteasa Manuela, cu 31,4% şi Răzvan Cătălin Corneţeanu, acţionarul majoritar de la Reporter Virtual, cu 9,04%.

Interesant este că pierderile mari raportate de firmă s-au înregistrat în condiţiile în care Hotnews plăteşte doar o parte din salarii pe această firmă. Grosul salariilor, adică cele pe drepturi de autor, sunt plătite pe “Asociaţia Societatea online”, o Asociaţie înregistrată în Râmnicu Vâlcea de către Lucian Popescu, fostul blogger Merlin de pe site-ul Hotnews.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ