Premierul Cioloș a început vizita oficială în Germania

| 07 ian, 14:18

Premierul Dacian Cioloș a început joi vizita oficială în Germania. Prim-ministrul român a fost întâmpinat la sediul Cancelariei Federale din Berlin de omologul său, Angela Merkel. Din cauza vremii nefavorabile, s-a renunțat la ceremonialul militar, așa cum era prevăzut inițial.

Premierul Cioloș a participat la un dejun de lucru cu cancelarul german Angela Merkel, care a fost urmat de o conferință de presă comună.

Șeful Executivului de la București se va întâlni apoi cu președintele Bundesrat-ului, Stanislaw Tillich, și cu membri ai Grupului de prietenie româno-german din Bundestag.

Seara, la Ambasada României, premierul va discuta cu reprezentanți ai diasporei românești din Germania.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis joi, întrevederile aflate pe agenda vizitei premierului la Berlin vizează întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene.

''Vizită oficială în Germania va fi, de asemenea, un prilej pentru a dezvolta relațiile economice și a definitiva o strategie pentru consolidarea contactelor cu mediile de afaceri'', precizează Executivul.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe Dacian Cioloş fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

Iată programul premierului la Berlin:

15.30 Întrevedere cu reprezentanții grupului parlamentar de prietenie germano-român din Bundestag

16.40 Întrevedere cu Stanislav Tillich, președintele Bundesrat

18.00 Întrevedere cu reprezentanți ai diasporei din Germania

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ