Premierul Dăncilă, mesaj tranşant pentru oamenii legii: 'Poliţia nu are ce căuta în jocuri poltice'

| 16 feb, 12:50

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, cu ocazia bilanţului anual al IGPR, că poliţia nu are ce căuta în jocuri politice.

 

Premierul Viorica Dăncilă s-a adresat poliţiştilor, la bilanţul anual al Poliţiei Române, spunându-le că toate acţiunile lor trebuie să aibă ca scop siguranţa cetăţenilor şi că instituţia pe care o reprezintă nu trebuie să se implice în jocuri politice care să îi distorsioneze menirea.

„Orice demers pe care îl faceţi trebuie să aibă ca scop asigurarea interesului cetăţeanului de a trăi într-un mediu sigur. Poliţia nu are ce căuta în jocuri poltice sau de altă natură care îi distorsionează menirea. (...) Ştiu că mulţi sunteţi adevăraţi eroi care treceţi peste neajunsuri pentru a vă îndeplini misiunile”, a declarat premierul Viorica Dăncilă la prezentarea raportului de bilanţ al IGPR pe 2017.

Ea a afirmat că în această perioadă au loc evaluări obligatorii la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi în special la nivelul IGPR, amintind de „cazuri grave” care au avut loc anul trecut. Dăncilă a menţionat proiectul de reformare a Poliţiei, pe care îl consideră necesar.

„Poliţistul are nevoie de proceduri clare şi eficiente în lupta cu cei care încalcă legea. Vă asigur că aveţi sprijinul meu. Ştiu că, pentru a avea acţiuni mai eficiente, aveţi nevoie de legi şi dotări mai bune”, a mai spus Dăncilă.

Premierul i-a lăudat pe poliţişti, spunând că cetăţenii sunt în siguranţă, iar România nu a trecut prin situaţii grave datorită lor.

„România este o ţară sigură, iar românii cred asta. România nu s-a aflat în situaţii grave din punct de vedere a siguranţei, iar lucrul acesta se datorează poliţiei”, a subliniat Dăncilă.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ