Premierul desemnat Mihai Tudose își face Guvernul: "Mă recomandă puterea de muncă și experiența"

| 27 iun, 11:54

Premierul desemnat Mihai Tudose își alcătuiește lista de miniștri, care urmează să fie aprobată, miercuri, în Comitetul Executiv National al PSD.  Întrebat marți de jurnalistul TVR ce consideră că îl recomandă pentru funcția de prim-ministru, Mihai Tudose a răspuns: "cred că puterea de muncă și experiența". "Vorbim despre rezultate", a adăugat Mihai Tudose.

Vor fi schimbări de miniștri în noul Guvern, a declarat Mihai Tudose pentru Știrile TVR. Premierul desemnat nu exclude varianta comasării unor ministere. "Asta facem zilele acestea. Nu e un demers numai al meu, ci al coaliției", a mai precizat premierul desemnat.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marți dimineață, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcția de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului și listei noului Guvern.

Mihai Tudose își alcătuiește azi lista de miniștri, după cum a anunțat liderul PSD Liviu Dragnea. Aceasta ar urma să fie aprobată miercuri în Comitetul Executiv National al PSD. Ședința CExN este programată să înceapă miercuri, la ora 12:30.

"Dacă nominalizarea apare astăzi (nr. luni), joi seara estimăm să avem Guvernul votat și poate chiar în aceeași seară să depună jurământul", declara în urmă cu o zi Liviu Dragnea, la finalul CExN.

Noul Cabinet va avea în mare parte aceeași miniștri pe care i-a avut Cabinetul Grindeanu. În acest moment se fac mai multe analize, sunt propuse mai multe nume. Detalii are corespondentul TVR Andreea Dumitrescu.

 

Mihai Tudose are zece zile de la desemnare să formeze un nou Guvern și să ceară votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Tag-uri: mihai tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ