Premierul l-a primit pe ministrul norvegian responsabil pentru SEE și afaceri europene

| 15 apr, 11:25

Premierul Victor Ponta l-a primit miercuri la Palatul Victoria pe ministrul norvegian responsabil pentru Spațiul Economic European (SEE) și afaceri europene, Vidar Helgesen, aflat în vizită oficială în România, în cadrul întrevederii fiind evidențiată prezența ascendentă a investițiilor norvegiene în țara noastră în diverse domenii, precum construcția de vapoare, industria de petrol și gaze, IT, energia regenerabilă.

"Cei doi oficiali au discutat despre modalitățile de aprofundare a dialogului politic și de dezvoltare, în continuare, a relațiilor economice bilaterale, la sfârșitul anului 2014, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Norvegia atingând 675 milioane de euro (cu exporturi de 575 milioane de euro și importuri de 100 milioane de euro)", se arată într-un comunicat al Guvernului remis miercuri.

Prim-ministrul a exprimat aprecierea Guvernului de la București față de sprijinul oferit de Norvegia prin intermediul fondurilor din cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European și Mecanismului financiar norvegian în actualul ciclu financiar, subliniind că prin proiectele promovate acestea contribuie la reducerea disparităților economice și sociale, la dezvoltarea și consolidarea unor relații de durată între cele două țări, precizează sursa citată.

Totodată, a fost subliniat gradul ridicat de absorbție al fondurilor norvegiene de către România.

Premierul Ponta și-a exprimat, de asemenea, susținerea față de finalizarea negocierilor dintre UE și statele SEE — Norvegia pentru următorul ciclu financiar (2014-2019) cât mai curând posibil, pentru a evita întârzierile.

Potrivit aceleiași surse, în cadrul discuțiilor a avut loc și un schimb de opinii privind situația din vecinătatea estică, premierul român prezentând obiectivele și susținerea României fată de parcursul european al R. Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

"A fost totodată evidențiată buna colaborare între cele două țări în cadrul NATO", mai precizează Guvernul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ