Premierul PONTA, atac DUR la MONICA MACOVEI

| 11 mar, 20:02

Premierul Victor Ponta i-a luat apărarea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, după scandalul broşurii cu harta Franţei colorată cu steagul Germaniei, şi a atacat-o dur pe Monica Macovei, cea care a cerut demisia şefului diplomaţiei româneşti.

"Bogdan Aurescu a făcut mereu cinste României. Monica Macovei a denigrat mereu România!!! Macovei cere demisia lui Aurescu - penibil absolut!", a scris Victor Ponta pe contul său de Twitter.

Bogdan Aurescu a comis „o gafă diplomatică fără precedent” și trebuie să demisioneze de la șefia Ministerului de Externe, a declarat Monica Macovei. Mai mult, „realizarea acestei broșuri este un festivism gratuit și ridicol”, este de părere fostul ministru, invocând imaginile cu Nicolae Ceaușescu publicate în broșură.

Citeşte şi: Gafa MAE de la întâlnirea cu Ministrul de Externe german a ajuns în presa străină. Ce scrie BBC despre România

„Ministrul Afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a comis o gafă diplomatică fără precedent. A oferit ministrului de externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, o broșură pe a cărei copertă era prezentată harta Franței, acoperită de steagul Germaniei. Dincolo de această rușinoasă eroare, broșura editată de Agerpres este în sine o gafă diplomatică. Între coperțile sale, cei 135 de ani de relații diplomatice româno-germane debutează în 1971, iar primele pagini prezintă imagini cu dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu, cu aerul deplinei normalități”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mar, 00:24
Liviu Raduta
IAR MUMIA DE MACOVEI.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ