Premierul Ponta marchează 20 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei

| 24 apr, 2013

Timbru aniversar după două decenii de când România e membră a CoE. Premierul Victor Ponta a inaugurat miercuri, la Strasbourg, expoziţia filatelică 'Lumea într-un timbru'.

Primul ministru Victor Ponta a marcat alături de preşedintele şi secretarul general al Consiliului Europei (CoE) 20 de ani de la aderarea României la instituţia europeană.

"Este un privilegiu pentru mine să fiu la CoE la marcarea a 20 de ani de la aderarea României. Vreau să exprim recunoştinţa ţării mele pentru rolul personal al preşedintelui şi al secretarului general ai CoE, precum şi al instituţiei în democratizarea şi modernizarea României", a precizat Victor Ponta.

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, a adăugat că România a parcurs o cale lungă  în ultimii 20 de ani, realizându-se visul poporului român de a deveni liber şi parte a Europei.

Cu ocazia aniversării a două decenii de la aderarea României la CoE  s-a inaugurat, miercuri, la Strasbourg, expoziţia filatelică "Lumea într-un timbru", la care au participat alături de premierul Victor Ponta şi Jean-Claude Mignon, preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi preşedintele Camerei Deputaţilor din România, Valeriu Zgonea.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ