Premierul Ponta transmite condoleanţe familiei militarului căzut la datorie în Afganistan

| 30 mar, 2014

Premierul Victor Ponta a adresat un mesaj de condoleanţe familiei plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, căzut la datorie duminică dimineaţă în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan.

'Am primit cu durere în suflet vestea pierderii vieţii, în misiune, a plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, victima unui atac sinucigaş în Afganistan. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află într-un moment de grea încercare şi pe care o asigur că va avea întreg sprijinul Guvernului României.

Suntem alături, de asemenea, de cei cinci români care au fost răniţi în urma acestui tragic atac. Reconfirm angajamentul Guvernului de a-i ajuta în orice mod cu putinţă pe toţi cei care au avut de suferit în urma sacrificiilor pentru ţară', afirmă prim-ministrul.

Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi în Afganistan, duminică dimineaţă, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă, a informat Biroul de Presă al MApN.

Potrivit acestuia, militarii români din Batalionul de Manevră dislocat în provincia Zabul executau o misiune de patrulare, cu trei maşini de luptă rezistente la mine şi protejate împotriva ambuscadelor, pe autostrada A1, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Baza operaţională înaintată Mescall. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din Kandahar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ