Premierul Sorin Grindeanu intenţionează să prezinte un bilanţ al celor şase luni de guvernare

| 27 iun, 11:02

Primul-ministru în exerciţiu Sorin Grindeanu a afirmat, într-o discuţie avută cu jurnaliştii acreditaţi la Palatul Victoria, că zilele acestea va prezenta public un bilanţ al celor şase luni în care a condus Guvernul.

Sorin Grindeanu a precizat că nu intenţionează să mai convoace o şedinţă a Executivului înainte ca premierul desemnat, Mihai Tudose, să preia oficial conducerea Guvernului.

 

„Mă aşteptam să fie Mihai Tudose înainte de a fi propus”, a mai spus Grindeanu referindu-se la varianta de premier susţinută de către PSD şi ALDE.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul privind desemnarea lui Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

 

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi (...) decretul privind desemnarea domnului Mihai Tudose în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern”, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

 

Din acest moment, Tudose are maximum 10 zile la dispoziţie pentru a propune o listă de miniştri şi a cere votul de încredere al Parlamentului.

 

„PSD şi ALDE susţin că au în continuare o majoritate în Parlament. Aceste două formaţiuni politice s-au prezentat împreună la consultări şi au înaintat o propunere, în persoana domnului Tudose”, a spus Klaus Iohannis, luni, într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la Cotroceni.

 

De asemenea, şeful statului a constatat că partidele din opoziţie în principal nu au avut propuneri concrete pentru poziţia de prim-ministru şi nici nu observat existenţa unei înţelegeri politice între ele.

 

„Pe de altă parte, criza prin care trecem dăunează grav României, economiei româneşti, imaginii României în lume şi opinia mea este că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem cât se poate de repede un guvern care să încerce să rezolve problemele apărute din cauza acestei crize pornite din interiorul PSD”, a spus preşedintele.

 

În aceste condiţii, Iohannis a anunţat că acceptă propunerea făcută de PSD-ALDE. ”Îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor prim-ministru care va avea discuţii în zilele următoare şi se va prezenta cu o echipă guvernamentală. Solicit partidelor parlamentare să se apuce imediat de elaborarea unei agende care permite finalizarea procedurilor parlamentare în cursul acestei săptămâni”, a mai spus Iohannis.

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirma luni că noul Guvern trebuie să depună jurământul la Palatul Cotroceni până joi.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ