Premierul Tudose: Venim în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA

| 16 oct, 16:13

O nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri, va fi prezentată în scurt timp, a anunțat premierul Mihai Tudose, luni, la o întâlnire cu reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR).

Potrivit unui comunicat al Guvernului, remis Agerpres, modificarea mecanismului de plată defalcată a TVA, trecerea contribuțiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului și îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri au fost principalele teme discutate luni, la Palatul Victoria, de șeful Guvernului cu reprezentanții UNPR.

Prim-ministrul Tudose a precizat că măsura split TVA va fi „modificată și flexibilizată” în dezbaterile din Parlament, în concordanță cu propunerile rezultate din discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri. Colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvență, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, se spune în comunicat.

„Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri”, a declarat șeful Executivului.

La rândul lor, reprezentanții UNPR au salutat decizia Guvernului de a amenda mecanismul de colectare diferențiată a TVA. Totodată, au precizat că trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat reprezintă, din punctul lor de vedere, o oportunitate care nu va afecta venitul net al salariaților, se spune în comunicat.

„Prim-ministrul și reprezentanții UNPR au agreat un mecanism de colaborare periodic, în cadrul căruia să fie propuse și analizate măsuri pentru îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri, stimularea încadrării în muncă și a competitivității, reducerea birocrației, inclusiv în sensul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene de către mediul privat, promovarea firmelor românești pe piețele externe”, se spune în comunicat.

La întâlnirea de luni, de la Palatul Victoria, au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarul de stat din MFP, Daniela Pescaru, consilierii de stat ai premierului Ramona Lohan, Gabriel Andreescu și Felix Rache și specialiști în fiscalitate, se mai arată în comunicat.

Tag-uri: mihai tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ