Premierul VICTOR PONTA a făcut anunţul. Când va fi adoptată ordonanţa referitoare la amnistia fiscală

| 12 oct, 17:06

AMNISTIE FISCALĂ. Guvernul va aproba, în ședința de miercuri, ordonanța referitoare la amnistia fiscală pentru persoane fizice și juridice, a anunţat premierul Victor Ponta.

AMNISTIE FISCALĂ. Premierul Ponta a afirmat că în urma aplicării acestor măsuri, "se încasează mult mai mult la buget" decât prin impunerea unor penalități.

"Nu scutim pe nimeni de plata taxelor și impozitelor. Toată lumea trebuie să și le plătească. Nu scutim de plata dobânzilor, ele se plătesc. Vorbim, practic, de un stimulent. Eu cred că vor fi foarte multe companii și persoane fizice care pot să acceseze acest stimulent și anume: dacă îți plătești de acum încolo, până în martie, zi de zi, taxele la zi, dacă plătești principalul, nu te mai pun să mai plătești acele penalizări la penalizări. (...) Cu penalizări la penalizări la penalizări, ajungem în faliment și, în loc să am o firmă care își plătește toate datoriile la zi și dobânda, o să am o firmă în faliment", a explicat premierul.

Citeşte şi: AMNISTIA FISCALĂ a fost extinsă şi la persoanele fizice: ce trebuie să faci dacă nu ai plătit impozitele

Acesta a adăugat că se are în vedere și găsirea unui sistem de recompensare a bunilor platnici.

Potrivit proiectului, contribuabilii cu datorii la stat la 30 septembrie 2015 vor putea beneficia de ștergerea penalităților de întârziere la plată dacă îndeplinesc cumulativ mai multe condiții, una dintre acestea fiind achitarea restanțelor până în martie 2016.

Momentan, dobânzile aferente datoriilor bugetrare sunt de 0,03% pe zi, ceea ce înseamnă o rată anuală a dobânzii de 10,95% pe an. Or, acum statul român se împrumută de pe pieţe cu mai puţin de 3%.

Aceasta va fi şi dobânda percepută acum firmelor şi populaţiei care a plătit datoria istorică de bază. Diferenţa de peste şapte puncte procentuale va fi scutită de la plată

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă publicat vinerea trecută de Finanţe, companiile care înregistrează la 30 septembrie datorii la bugetul de stat vor fi scutite de penalităţile de întârziere aferente dacă achită până la 31 martie obligaţiile principale de plată, iar până la 30 iunie dobânzile aferente.

Citeşte şi: Eugen Teodorovici: Amnistie fiscală şi pentru persoane fizice

Astfel, penalităţile de întârziere aplicate pentru datoriile înregistrate vor fi anulate dacă firmele îndeplinesc o serie de condiţii, printre care stingerea, până la termenul de plată prevăzut de Codul de procedură fiscală, a eventualelor dobânzi calculate până la data achitării obligaţiilor de plată principale.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ