Premierul Victor Ponta a trimis o scrisoare ambasadelor SUA şi ale statelor UE

| 05 iun, 14:52

Victor Ponta le-a transmis o scrisoare ambasadelor Statelor Unite şi ale tuturor statelor UE acreditatea la Bucureşti şi mai multor ONG-uri. Scrisoare este trimisă în ziua în care premierul Victor Ponta a fost informat de DNA că are calitate de suspect în dosarul Turceni - Rovinari, în care este cercetat şi Dan Şova.

Vă prezentăm textul scrisorii:

"Informare cu privire la acuzele aduse premierului PM Victor Ponta:

Vineri, 05 iunie 2015, premierul României Victor Ponta a fost anunţat de DNA că a devenit suspect în dosarul fostului ministru Dan Şova. Anunţul a fost făcut public în aceeaşi zi în care opoziţia - PNL - a depus în Parlament o moţiune de cenzură fără fundament cu scopul de a înlătura de la putere actualul guvern condus de Victor Ponta. Mai mult, în urmă cu câteva zile, preşedintele Iohannis declara că a devenit din ce în ce mai greu sa colaboreze cu actuala majoritate.

Citeşte şi:  BREAKING NEWS. Iohannis: Solicit demisia premierului. Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

Săptămâna trecută, pe 1 iunie, au fost adoptate două măsuri importante din punct de vedere social şi economic: Guvernul a dublat alocaţiile copiilor şi a redus TVA la alimente de la 24% la 9%, ambele decizii fiind extrem de populare, cu un puternic impact social", relatează RomâniaTV.net.

Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față deputatul Victor Ponta pentru infracțiunile de conflict de interese în perioada în care a îndeplinit funcția de prim-ministru. Premierul a fost chemat vineri dimineaţă la sediul DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile. La ieşirea de la DNA, Victor Ponta a declarat că a fost chemat pentru a fi informat că are calitatea de suspect în dosarul senatorului PSD Dan Şova.

Ca urmare a anunţului DNA, preşedintele Klaus Iohannis a cerut vineri demisia premierului Victor Ponta. În replică, Victor Ponta a avut un mesaj pe Facebook în care anunţă că nu-şi va da demisia.

"Am avut cu Presedintele Iohannis o discutie institutionala extrem de corecta si civilizata! Respect pozitia sa publica dar am fost numit in functie de Parlamentul Romaniei si doar Parlamentul poate sa ma demita! Cred ca respectarea principiilor constitutionale este esentiala pt societatea noastra si in niciun caz nu pot accepta ca un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului si a cetatenilor acestei tari! Asta ar insemna dictatura si cred ca la peste 25 ani dupa 1989 ar fi o mare eroare pt noi toti!", a scris Ponta pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 iun, 11:30
Lupsa
oferta
Cea mai extinsa oferta de lucru! Lucram deja cu foarte multi oameni! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
05 iun, 15:38
srg.major Dogaru Vladimir Putina Pricina
sa iesim in strada sa aparam pe Ponta si pe fatuca Dan
va asteapta: A3,A1,A2,Romania tv,stegaru dac,trac ,cel albanez si chinez
05 iun, 16:25
gigi
Ai sictir boule.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ