Preotul lui Iohannis face o dezvăluire ULUITOARE

| 23 noi, 2014

Klaus Iohannis, președintele ales al României, este protestant lutheran, membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană, una dintre multele confesiuni protestante din țara noastră.

Preotul bisericii frecventate de Klaus Iohannis face o dezvăluire neașteptată despre viitorul preșesinte: Klaus Iohannis nu este doar un membru activ al Bisericii de Confesiune Augustană din Sibiu, dar a și făcut parte din consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003, scrie stiripesurse.ro.

Reporter: - Un creştin evanghelic lutheran a ajuns preşedintele României. Aţi crezut vreodată că aşa ceva este posibil?

Kilian Dörr: - Este o bucurie pentru noi, dar mai ales este un semn de maturitate pentru societatea românească, pentru deschiderea ei. Cred că dă un semnal foarte bun către toată Europa şi, de aceea, mă bucur.

Reporter: - Domnul Iohannis este un membru activ al comunităţii? Credeţi că va continua să fie un creştin practicant şi după ce se va instala la Cotroceni (dacă a fost până acum)?

Kilian Dörr: - Da, domnul Iohannis este un membru ca oricare altul în parohia noastră. El a fost membru în consiliul bisericesc timp de 8 ani, din 2003. Soţia lui este membră în parohia catolică din Sibiu. Bisericile sunt aproape. Deseori o însoţeşte pe dânsa la biserică. Dar, bineînţeles, este şi prezent din când în când la noi şi a fost practicant şi activ chiar în consiliu. La noi este principiul locului. Deci, sigur, dacă va fi la Cotroceni, va fi mai mult în Biserica Lutherană de pe Strada Lutherană. E o biserică istorică, aproape de palat.

Citeşte interviul integral AICI.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
Valter COJMAN
Conflict de interese, incompatibilitate si abuz in serviciu.
Ghid privind incompatibilitățile
și conflictele de interese

http://www.cultura.ro/uploads/files/Ghid_privind_incompatibilitatile_si_conflictele_de_interese_2011.pdf

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ