Presa cubaneză publică primele fotografii cu FIDEL CASTRO după şase luni

| 03 feb, 11:08

Presa cubaneză oficială a publicat, luni, primele fotografii după aproape şase luni cu fostul preşedinte Fidel Castro, în timp ce starea de sănătate a acestuia face în mod constant obiectul unor zvonuri pesimiste, relatează Le Monde.

Fidel este o fiinţă excepţională", titrează un articol publicat de portalul de Internet Granma, ilustrat cu o serie de instantanee realizate în cursul unei întâlniri între părintele revoluţiei cubaneze, în vârstă de 88 de ani, şi liderul Federaţiei studenţilor universitari, Randy Perdomo Garcia. Textul, semnat de acesta din urmă, dezvăluie că fotografiile au fost realizate la o întâlnire la 23 ianuarie, la domiciliul fostului şef de stat, în vestul capitalei Havana.

Fidel Castro nu a mai apărut în public de peste un an. Tăcerea sa, remarcată în momentul anunţării reluării relaţiilor cu Statele Unite la 17 decembrie, a relansat numeroase speculaţii, mai ales pe reţelele de socializare.

La sfârşitul lui ianuarie, autorităţile din insulă au dezminţit zvonurile publicând o scrisoare a lui Fidel Castrom adresată aceleiaşi federaţii studenţeşti. În această scrisoare, el îşi exprima neîncrederea în vechiul său inamic american, precizând că nu a "schimbat niciun cuvânt" cu oficialii de la Washington.

Fidel Castro, la prima apariție din ultimele 6 luni

 

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ