Presa germană despre Putin: Leneş şi beţiv. Care este cea mai mare teamă a liderului de la Kremlin

| 19 feb, 18:19

În prezent este considerat cel mai puterni om din lume, dar pe vremuri era un spion “leneş şi beţiv”. Aşa îl prezintă un documentar realizat în Germania pe Vladimir Putin.

Intitulat “Omul Putin”, documentarul realizat de televiziunea publica ZDF încearcă să descopere secretele din trecutul preşedintelui rus. Iar imaginea pe care o oferă nu e deloc una măgulitoare: Vladimir Putin ar fi un fost alcoolic, leneş şi violent cu femeile, care se teme cel mai tare de bătrâneţe.

Michael Renz, realizatorul filmului, spune că a folosit vechi dosare ale Securităţii din RDG, temuta Stasim, dar şi informaţii provenind de la foşti colegi şi şefi ai lui Putin din KGB. Acestea ar contura un profil al liderului rus foarte diferit de trecutul de “superspion” cu care se lăuda acesta, din perioada când lucra în cadrul secţiunii KGB din Berlin. Putin ar fi fost de fapt un “agent de birou”, care venea târziu la serviciu şi era mai preocupat să facă sport, să agaţe colege şi să bea.

Imaginea de anti-alcoolic a lui Putin, pe care acesta şi-a întreţinut-o de-a lungul timpului, susţinând că nu consumă decât bere, ar fi o minciună, afirmă autorul documentarului. “Pe vremuri era prieten cu vodca si bea serios”, sustine Renz, “avem multe imagini vechi in care duce la bautura”.

Relaţia actualului lider de la Kremlin cu femeile este un alt subiect spinos. În documentarul ZDF, se afirmă că Putin o bătea pe Liudmila, fosta soţie de care a divorţat anul trecut, şi că o înşela frecvent. O spune un presupus fost coleg din KGB iar informaţia este confirmată şi de alte dezvăluiri din dosarele spionajului german, aparute în presă în 2011.

Jurnalistul american Ben Judah, un adevarat “putinolog”, autorul unui best-seller despre liderul rus, realizează în documentar un adevărat profil psihologic al acestuia, spunând că Putin se teme cel mai tare de îmbătrânire. “Pentru el, bătrâneţea e un semn de slabiciune”, afirma Ben Judah, care citează şi un raport al unui serviciu secret occidental potrivit căruia liderul de la Kremlin şi-ar fi făcut o operaţie estetică la faţă în 2010.

Citeşte şi: Avertismentul unui fost preşedinte: Putin a început un RĂZBOI pentru a restabili Uniunea Sovietică "Va lupta până la capăt"

loading...

Ştirile orei

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 feb, 21:00
klau_ss
um rus adevarat cu cele mai *bune* calitati ale natiei ....ruse...hahahaha..............

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ