Presa lui Sârbu inventează subiecte ca să fie acoperită reducerea TVA la cărți

| 28 apr, 14:07

Micul scandal desfășurat zilele acestea în jurul ministrului Culturii, Ionuț Vulpescu, ne arată că o parte a jurnaliștilor din România au ajuns la un nivel de activism politic și spălare pe creier similar cu cel din perioada comunistă. Realitatea este una cât se poate de simplă: ministrul a făcut o greșeală de exprimare pe care a corectat-o la nici 5 secunde – a spus Hamlet, după care s-a corectat și a spus Shakespeare, referindu-se la unii dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea.

Atât – Vulpescu doar a confundat numele autorului cu cel al personajului, după care s-a corectat. Este acesta un subiect de presă, demn de jurnalele de știri de la televiziuni, care să fie dezbătut în emisiuni. Cu siguranță nu! Este doar o "toartă" pe care jurnaliștii de la Realitatea au folosit-o pentru a face propagandă împotriva Guvernului. Intenția a fost cât se poate de simplă – să acopere adevărata știre, despre care ar trebui să afle toți românii.

Citește și: Gafă a ministrului Culturii. Ionuț Vulpescu l-a confundat pe William Shakespeare cu Hamlet

Vestea reducerii TVA pentru cărți a luat prin surprindere spațiul public din România și este una dintre cele mai bune măsuri luate pentru domeniul culturii în ultimii ani. Taxa pe Valoare Adăugată la carte va fi redusă de la 9% la 5%, decizia urmând să intre în vigoare în prima zi a anului viitor.

România ar deveni astfel una dintre țările cu cea mai scăzută TVA din Europa. Trebuie să analizăm puțin și contextul în care se aplică această tăiere de taxe. Conform INS, fiecare român plătește în medie 5 ron pe lună pentru cumpărarea de cărți, reviste și ziare, iar un număr relativ mic de gospodării își permit să investească în crearea unei biblioteci proprii. Așadar măsura are menirea să încurajeze lectura și vânzarea de cărți. Un nivel de trai ridicat nu înseamnă doar bunuri de larg consum accesibile și servicii publice de calitate, ci înseamnă și acces la cultură.

Citește și: Victor Ponta: Susțin ideea unei cote de TVA de 5% pentru cărți

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 11:46
Ion
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul
Foarte mulţi dintre oameni îşi blochează singuri accesul la această sursă infinită de putere prin gândurile lor de sărăcie, de îndoială şi de teamă, care împiedică afluxul de prosperitate în viaţa lor. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
28 apr, 14:21
palada pufosul
a fi sau a nu fi ziarist sau ministru idiot
deci romanul mediu nu va da lunar 5 lei ci aprox.4,80 lei /luna pe carti
astfel va face o economie anuala de 12*0,2=2,4 lei
in timpul asta gazele vor creste cu 6%..
este posibil,dupa mintea omului asta angajat de Sultanescu pe functia de ziarist,ca diferenta mult mai mare de la cresterea preturilor gazelor sa fie acoperite de arderea publicatiilor,pentru apa calda si caldura
poate chiar nu se va mai confunda autorul cu personajul,cand esti ministru
dar oricat ar fi el de pupincurist,nu este suficient..nu ajunge,trebuie lins in continuare
28 apr, 14:56
dan slugarescu-snspa
Andrei Pop,dar sechestrul asigurator pe o parte a averii lui Sebi Ghita cum e:un scandal mic sau foarte mic?
si presa lui Ghita nu cumva inventeaza subiecte sa nu se faca discutie de aceasta chestiune?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ