Preşedintele a semnat decretul de acreditare a lui George Maior la ambasada de la Washington

| 29 iun, 18:49

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind acreditarea lui George Maior în calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Statele Unite ale Americii, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

George Maior a primit acceptul părţii americane pentru a prelua ambasada română de la Washington, iar premierul interimar Gabriel Oprea a trimis săptămâna trecută hârtiile oficiale către preşedintele Klaus Iohannis.

George Maior a primit aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador în SUA. Avizul favorabil a fost dat cu 18 voturi "pentru", unul "împotrivă" şi o abţinere.

Maior a declarat, în cadrul audierilor din comisii, că principalele elemente ale mandatului său au fost discutate cu președintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

El a vorbit despre importanța crucială a relației bilaterale cu SUA, arătând că aceasta s-a dezvoltat pe toate planurile după semnarea Declarației Parteneriatului strategic, fiind "un element central al politicii externe și de securitate a României".

Maior a spus că o preocupare constantă a proiectului său de ambasador va fi consolidarea relației cu comunitatea românească. În opinia sa, comunitatea românească are un potențial enorm pentru dezvoltarea relației cu SUA.

"Consider demersul în vederea eliminării vizelor un obiectiv major al mandatului meu", a completat fostul șef al SRI.

Citeşte şi: George Maior a fost avizat favorabil de Parlament pentru postul de ambasador în SUA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ