Preşedintele Băsescu i-a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui ales al Israelului

| 10 iun, 2014

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis marţi un mesaj preşedintelui ales al Statului Israel, Reuven Rivlin, căruia i-a adresat felicitări pentru alegerea sa în funcţie.

"Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai calde felicitări pentru alegerea dumneavoastră în înalta funcţie de preşedinte al Statului Israel şi să vă urez succes deplin în acţiunile pe care le veţi întreprinde în exercitarea mandatului care v-a fost încredinţat", se arată în mesajul şefului statului.

Preşedintele Băsescu îşi exprimă speranţa că mandatul noului preşedinte al Israelului va marca un progres semnificativ privind găsirea unei soluţii de pace durabile în Orientul Mijlociu.

"Am toată convingerea că excepţionala experienţă pe care aţi dobândit-o în cariera politică - nu în ultimul rând, de două ori în calitate de preşedinte al Knessetului - va fi pusă în valoare în cadrul mandatului dumneavoastră pentru creşterea securităţii şi prosperităţii cetăţenilor Israelului. În acelaşi timp, îmi exprim speranţa că mandatul dumneavoastră va marca un progres semnificativ în ceea ce priveşte identificarea unei soluţii de pace durabile în Orientul Mijlociu', afirmă şeful statului.

În mesaj el îşi exprimă speranţa că relaţiile româno-israeliene vor fi aprofundate.

'În ceea ce priveşte relaţiile dintre România şi Statul Israel, doresc să vă asigur de voinţa fermă a statului român de aprofundare a dialogului politic la toate nivelurile şi a cooperării în domenii de interes comun. Îmi aduc aminte cu plăcere de vizita de stat pe care am efectuat-o în Israel în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie şi am speranţa că veţi susţine, la rândul dumneavoastră, proiectele convenite cu acel prilej. Vă rog să primiţi, stimate domnule preşedinte, expresia consideraţiei mele foarte înalte', conchide preşedintele Băsescu.

Candidatul de dreapta Reuven Rivlin a fost ales marţi preşedinte al Israelului, devenind al zecelea şef al statului israelian.

Reuven Rivlin, care îi succede în funcţia de preşedinte al Israelului lui Shimon Peres, a fost desemnat în urma unui vot secret de membrii parlamentului (Knesset).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ