ZIUA DRAPELULUI. Preşedintele Băsescu: Românii trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul

| 26 iun, 2014

ZIUA DRAPELULUI. Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional, în care susţine că românii trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României.

ZIUA DRAPELULUI. Şeful statului arată că Drapelul Naţional, sărbătorit la 26 iunie, este 'simbol al luptei poporului român pentru libertate, care ne aminteşte datoria care ne revine pentru a apăra unitatea, securitatea şi independenţa României şi pentru a servi cu devotament patria'.

'Adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei Revoluţiei de la 1848, Tricolorul a pătruns în conştiinţa românilor ca steag naţional. Importante evenimente şi momente ale istoriei noastre, Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, Independenţa de stat a României de la 1877, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, bătăliile purtate în cele două războaie mondiale şi multe altele, având ca ideal libertatea şi unitatea naţională, au avut loc şi s-au desfăşurat sub acest stindard naţional. Pentru ostaşii români, drapelul reprezintă simbolul onoarei, al vitejiei şi al gloriei militare. Pe câmpul de bătălie pentru apărarea ţării, la instrucţie, în misiunile din teatrele de operaţii, Tricolorul i-a însoţit şi îi însoţeşte pe militari ducând cu el dorinţa naţiunii române de a-şi afirma deplina independenţă şi suveranitate, de a avea relaţii bazate pe încredere şi respect reciproc cu toate popoarele lumii', spune preşedintele Băsescu în mesaj.

El subliniază că acest simbol trebuie preţuit şi cinstit de români.

 

 

Citește și: ZIUA DRAPELULUI. Ziua Drapelului Naţional, marcată în Piaţa Tricolorului din Capitală

 


'Participarea noastră astăzi la diferitele manifestări consacrate Zilei Drapelului Naţional îmi oferă sincerul prilej de a le spune tuturor românilor că trebuie să preţuiască şi să cinstească Tricolorul României', conchide preşedintele Băsescu.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Constituţia României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol naţional alături de stemă, sigiliu şi imn.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 iun, 2014
hiris
ZIUA DRAPELULUI. Preşedintele Băsescu: Românii trebuie să - See more at: http://www.obiectiv.info/presedintele-basescu-romanii-trebuie-sa-pretuiasca-si-sa-cinsteasca-tricolorul_47374.html#sthash.AFf43xtG.dpuf
Corect!Nu cum a facut-o dumnealui!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ