Preşedintele Băsescu s-a încurcat deja în minciuni

| 25 iun, 2014

Dacă joi liderul de la Cotroceni afirma că Mircea Băsescu îi spusese de presupusul şantaj la care era supus din partea familiei Bercea, până luni preşedintele şi-a schimbat complet declaraţia, informându-ne că nu a avut niciun fel de cunoştinţă despre legătură dintre interlop şi fratele său.

De la începutul scandalului în care este implicat fratele său, Traian Băsescu a ieşit din tăcerea mediatică pe care şi-o impusese încă de dinainte de finalul campaniei pentru europarlamentare, având deja patru declaraţii legate de scandalul Mircea Băsescu-Bercea Mondialu. Desigur, stenogramele făcute publice de familia lui Anghel Stanciu au cauzat o veritabilă criză de imagine atât pentru liderul de la Cotroceni cât şi pentru instituţia pe care o reprezintă.

Citeşte şi: Udrea dezgroapă bilețelul roz în încercarea disperată de a muta atenția de la scandalul Mondial


Astfel, Traian Băsescu a făcut mai multe afirmaţii prin care a încercat să se disocieze de dosarul în care este implicat fratele său. Însă, dacă analizăm în paralel două declaraţii ale preşedintelui, una de joi şi alta de luni, vedem că şeful statului are o mare problemă în ceea ce priveşte consecvenţa propriilor afirmaţii.

În primul rând, joia trecută liderul de la Cotroceni declara aproape cu lacrimi în ochi că: “Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz încă de anul trecut, atunci când mi-a spus că este şantajat şi i-am recomandat să se prezinte la Parchetul din Constanţa şi să informeze asupra acestui lucru, urmând ca organele statului să ia măsurile care se cuvin într-o astfel de situaţie.” Apoi, cu zâmbetul pe buze, şeful statului afirma nonşalant luni că: “Eu nu am avut niciun fel de informaţie sau cunoştinţe măcar de la el legat de afacerea Sandu Anghel - Mircea Băsescu şi Căpăţână. Deci trăim fiecare cu serviciul lui, cu obligaţiile lui, cu faptele lui. Nu trăim în aceeaşi acasă, nu ne vedem zilnic. Ne vedem o dată la doi ani şi n-am avut niciun fel de informaţii nici de la el despre relaţia Sandu Anghel - Mircea Băsescu şi nici de la structurile de informaţii ale statului, ca să clarificăm şi acest subiect.“

Citeşte şi: Şova: Preşedintele ştia cine e Bercea când DANSA cu el în campanie


Cu alte cuvinte, dacă joi liderul de la Cotroceni afirma că Mircea Băsescu îi spusese de presupusul şantaj la care era supus din partea familiei Bercea, până luni preşedintele şi-a schimbat complet declaraţia, informându-ne că nu a avut niciun fel de cunoştinţă despre legătură dintre interlop şi fratele său. Evident, cele două afirmaţii nu pot fi adevărate în acelaşi timp şi, pe cale de consecinţă, preşedintele României a minţit în cel puţin într-una din declaraţiile oficiale ţinute la Cotroceni şi care se găsesc pe site-ul Administraţiei prezidenţiale.

Astfel, cele mai importante întrebări pe care trebuie să ni le punem sunt legate de care din cele două afirmaţii este reală sau nu şi care sunt implicaţiile în fiecare caz. Răspunsul la prima întrebare este greu de dat, dar indiferent de natura acestuia, implicaţiile sunt din cele mai grave pentru Traian Băsescu.

Citeşte şi: Serviciile i-au spus lui TRAIAN BĂSESCU cine sunt șefii clanurilor mafiote și el s-a împrietenit cu aceștia

Dacă ştia despre relaţia tensionată dintre fratele său şi Bercea Mondialu încă din 2009, atunci de ce şeful statului nu a ieşit mai devreme, din moment ce un asemenea gest putea să limiteze pierderile de imagine. În schimb, efortului lui Traian Băsescu de a ne convinge că nu ştia ce se petrece între fratele său şi Bercea este cel puţin hilar, dacă avem în vedere modul în care dosarul fusese mediatizat încă din 2011.

În final, oricum ai privi problema, Traian Băsescu a adoptat un comportament complet nepotrivit în raport cu situaţia în cauză şi de natură să afecteze prestigiul instituţiei pe care o reprezintă. Diferenţele existente între ce a spus joi şi ce a spus luni reprezintă motive suficiente pentru care liderul de la Cotroceni ar trebui să îşi dea demisia de onoare, gest pe care, mai mult ca sigur, nu îl va face de unul singur.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ