Preşedintele Comisiei Europene a votat la Lisabona, chemând alegătorii să participe la vot

| 25 mai, 2014

Preşedintele Comisiei Europene, portughezul José Manuel Barroso, a votat duminică la Lisabona, lansând un apel alegătorilor să participe masiv la vot în cadrul alegerilor europene, 'foarte importante pentru viaţa de zi cu zi a cetăţenilor', transmite France Presse.

 

'Alegerile sunt foarte importante, deoarece o mare parte a legilor care influenţează viaţa cetăţenilor noştri sunt aprobate la Bruxelles şi Strasbourg', a declarat Barroso presei, după ce şi-a depus buletinul de vot în urnă, la o şcoală din capitala portugheză.

'Comisia Europeană face propuneri, dar acestea sunt adoptate numai dacă sunt aprobate de către guverne sau de Parlamentul European', a subliniat el.

'Pentru prima dată, datorită Tratatului de la Lisabona, rezultatul acestor alegeri va fi luat în considerare atunci când va fi ales viitorul preşedinte al Comisiei Europene', a evidenţiat de asemenea Barroso, care îşi încheie mandatul în luna octombrie.

După britanici şi olandezi joi, cehi şi irlandezi vineri, slovaci, letoni şi maltezi sâmbătă, cetăţenii celorlalte 21 de state membre ale UE sunt chemaţi duminică la urne pentru a alege aproape 600 de eurodeputaţi dintr-un total de 751.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ