Preşedintele Klaus Iohannis se va adresa miercuri Parlamentului, la un an de mandat

| 14 dec, 12:52

Preşedintele Klaus Iohannis va adresa, miercuri, Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat, Birourile permanente reunite ale Parlamentului luând, luni, decizia ca discursul acestuia să fie susţinut înaintea dezbaterilor privind bugetul de stat pe anul 2016, transmite Agerpres.

La finalul şedinţei Birourilor permanente reunite, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat că discursul şefului statului va începe la ora 11,00. 

"Miercuri de dimineaţă, înainte de începerea dezbaterilor pe buget, va fi prezent în Parlament preşedintele României, care a solicitat să adreseze un mesaj şi acest lucru va începe la ora 11,00, după care noi vom intra în programul de buget", a spus acesta. 

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că propunerea sa în şedinţa BPR a fost aceea ca preşedintele Klaus Iohannis să îşi susţină discursul în faţa Parlamentului după exprimarea votului deputaţilor şi senatorilor asupra proiectului de buget pe anul 2016. 

"Eu cred că era mai bine, dar unii colegi au opinat că s-ar putea, după încheierea votului la cele două bugete - bugetul de stat şi asigurările sociale - o parte dintre parlamentari să plece şi să nu fie o prezenţă suficientă, aşa că a rămas să începem şedinţa cu adresarea preşedintelui", a explicat Tăriceanu. 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în data de 11 decembrie, o scrisoare conducerii Parlamentului prin care solicita să adreseze Legislativului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat de şef al statului. 

"Preşedintele Klaus Iohannis solicită, în conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, să adreseze Parlamentului un mesaj cu ocazia împlinirii unui an de mandat, în şedinţa reunită a celor două Camere, din data de 16 decembrie, ora 11,00", se arată în scrisoarea transmisă preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu şi Valeriu Zgonea. 

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a preluat mandatul de şef al statului la 21 decembrie 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ