Preşedintele SNLP, în contextul pedepselor alternative: Deţinuţii sunt pe cale de dispariţie

| 24 mai, 14:57

Preşedintele Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, Ştefan Teoroc, a declarat joi, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că printre temele abordate în cadrul discuţiilor s-a numărat şi cea privind efectivele de deţinuţi, care "sunt pe cale de dispariţie", în contextul "multitudinii de legi care apar pe pedepse alternative, pe tot felul de subterfugii de la pedeapsa cu închisoarea".

"Am discutat despre probleme interne de sistem, care vizează inclusiv efectivele de deţinuţi. Vedem într-o drastică diminuare - de unde aveam o preocupare cu efectivele de salariaţi, că erau foarte puţini în raport cu numărul de deţinuţi -, mai nou socotim deţinuţii care sunt pe cale de dispariţie. Am vrut să ştim care este poziţia ministerului în raport cu multitudinea aceasta de legi care apar pe pedepse alternative, pe tot felul de subterfugii de la pedeapsa cu închisoarea", a spus preşedintele SNLP.

El a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, proiectul privind pedepsele alternative, care vizează brăţările electronice, pedeapsa la domiciliu şi munca în folosul comunităţii, va fi retras, el aflându-se la Curtea Constituţională, având o sesizare după ce a fost adoptat în Parlament, şi că urmează a se construi un proiect nou, sustenabil.

"Pe partea de statut special, ştim că proiectul multiplu discutat, care tot trenează pe aici pe la minister de o perioadă, în sfârşit a fost avizat intern, el a plecat pe circuitul de avizare externă - Ministerul Finanţelor, urmând să meargă la Guvern pentru o procedură accelerată de adoptare şi de punere în Parlamentul României. În esenţă, el modifică identitatea noastră profesională, având o modificare de ocupaţie în cea de poliţişti de penitenciare, mult aşteptată de salariaţii din sistem", a completat Ştefan Teoroc.

Liderul SNLP a afirmat că, pe partea de salarizare, s-a discutat despre noile norme care impun plata muncii suplimentare şi că trebuie emis un ordin de ministru, urgent, pentru că în iulie ar trebui plătite efectiv aceste ore.

Tag-uri: detinuti, inchisoare
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ