Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, cercetat sub control judiciar

| 03 mar, 21:14

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara, Mircea Molot, arestat la domiciliu de trei luni, va fi cercetat sub control judiciar, potrivit unei decizii luate marti seara de Tribunalul Alba, hotarare care poate fi contestata de DNA la Curtea de Apel Alba Iulia.

Aceeasi decizie, control judiciar pentru 60 de zile, a fost dispusa si pentru ceilalti inculpati din acest dosar - vicepresedintele suspendat al CJ Hunedoara, Tiberiu Balint, viceprimarul suspendat al comunei Vorta, Emanoil Milica Pup, si omul de afaceri Vasile Axinte. In ceea ce-l priveste pe ginerele lui Molot, Robertto Patrick Venter, Tribunalul Alba dispusese inca de saptamana trecuta inlocuirea masurii preventive a arestului la domiciliu cu control judiciar, au declarat reprezentanti ai Biroului Relatii Publice din cadrul instantei.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis in urma cu o luna ca Mircea Molot, acuzat de DNA de fapte de coruptie, va putea parasi locuinta doua zile pe luna, pentru a se deplasa in doua localitati rurale, respectiv in Merisoru de Munte in prima zi de miercuri din luna si in Sacaramb, in a treia zi de miercuri din luna, intre orele 8 si 17, in vederea asigurarii mijloacelor de existenta pe perioada arestului la domiciliu. Mircea Molot avea de asemenea permisiunea de a fi vizitat la domiciliu de fiica sa in fiecare zi de sambata, intre orele 11,00 si 20,00.

In 9 decembrie 2014, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus luarea fata de cei cinci inculpati a masurii preventive a arestului la domiciliu. Initial, in 4 decembrie, Tribunalul Alba dispusese ca cei cinci sa fie cercetati in stare de libertate sub control judiciar, respingand astfel propunerea de arestare preventiva formulata de procurori.

Anchetat de DNA pentru presupuse fapte de coruptie, Mircea Molot s-a retras din toate functiile pe care le detinea in PNL. El a renuntat la presedintia filialei judetene a PNL Hunedoara si la calitatile de vicepresedinte si membru al Biroului Permanent National al formatiunii. 

Mircea Molot este acuzat de DNA de trafic de influenta, luare de mita, spalare de bani, in forma instigarii, conflict de interese si detinerea fara drept a unui document ce contine informatii secret de stat. Anchetatorii sustin ca, incepand cu 2010, Mircea Molot a creat si pus in functiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns in conturile unor societati controlate de ginerele sau, Robertto Patrick Venter, si de alte persoane interpuse, devenite formal reprezentanti ai acestor societati.

Tiberiu Balint este acuzat de procurori de savarsirea infractiunilor concurente de luare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare de bani, in forma instigarii.

Ginerele lui Molot, Robertto Patrick Venter, administrator al SC Vivanty Industries SRL Soimus, este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de complicitate la luare de mita, in forma continuata, complicitate la luare de mita, in forma continuata, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Viceprimarul comunei Vorta, Emanoil Milica Pup, suspendat si el din functie, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este acuzat cu privire la savarsirea infractiunilor concurente de dare de mita, in forma continuata, dare de mita, in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si spalare de bani, in forma complicitatii.

Administrator al SC Viva Construct SRL si SC Euro Cons Expert SRL, Vasile Axinte este acuzat de DNA de savarsirea infractiunilor concurente de cumparare de influenta in forma continuata, dare de mita in forma continuata, dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la spalare de bani.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ