TRAIAN BĂSESCU: Ce incredere să mai avem în Jandarmerie? Cer DEMISIA imediată a şefului Jandarmeriei

| 08 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a sustinut o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

Iata principalele declaratii ale presedintelui Traian Băsescu:

Traian Băsescu a graţiat o femeie în vârstă de 72 de ani, condamnată pentru fapte de coruptie

Astazi am semnat un decret de gratiere pentru doamna Tiron Jana, nascuta in 1942. De ce vorbesc despre acest decret? Pentru ca am gratiat o femeie care a savarsit acte de coruptie si a avut 2 condamnari, una in 1992 si alta in 1997. Doamna lucra ca asistenta medicala si a promis unei alte persoane ca o va ajuta sa se angajeze secretar dactilograf in spitalul din Vidra unde lucra dansa.

Fapta de coruptie este legata de primirea a  35 de lei de astazi, in care intra si bani si bonuri. Valoarea totala a fraudei este de 35 de lei. A fost condamnata prima oara la 2 ani in 1992, a doua oara la 4 ani de executare.

De ce nu a putut fi incarcerata pana acum? Certificatele de la dosar arata ca are ciroza hepatica, abdomen operat, insufiucienta cardiaca, diabet zaharat si multe altele. Lista e mult mai lunga, doamna are 72 de ani (nascuta in 1942). Dupa 17 ani de la condamnare pentru ca a beneficiat de bani si bunuri in val de 35 de lei, ar trb sa intre in inchisoare. Mi s-a parut un caz care, desi se referea la coruptie, este unul din cazurile care pot face obiectul l unei gratieri. Am dat aceasta explicatie pt ca e vorba despre coruptie.

Am gratiat un om extrem de bolnav care la 72 de ani nu mai e capabil sa faca inchisoare.

Preşedintele a punctat actele normative care incalca Constitutia privind procesul electoral

In cursul zile de azi, am facut o analiza asupra evolutiilor premergatoare alegerilor prezidentiale.  Constat ca au fost puse sub control politic o serie de institutii care pot afecta grav corectitutindea alegerilor prezidentiale.

O serie de acte normative, cum ar fi, OUG 28/2013, prin care nu se mai publica sumele alocate primariilor ci se emit cum vrea domnul Dragnea, este un act care afecteaza grav procesul electoral. Lipsa de transparenta ma indreapta spre gandul ca PSD va mitui primarii ca sa-l sustina pe Victor Ponta.

Un alt act care incalca grav si constitutia dar modifica si legea alegerilor prezidentiale este OUG nr 45/2014 prin care se modifica strucrtura biroului central si a sectiilor de votare. Aceste acte normative ar fi trebuit atacate de Avocatul Poporului la Curtea Constitutionala.

O alta ordonanta, OUG 55/2014, cea care a lansat perioada de transferuri la primari si consiliere afecteaza de asemenea procesul electoral.

Mai mult, modul de functionare a CNA, unde reprezentata lui Victor Ponta, presedinta CNA nu are nici in clin nici in maneca cu observarea curenta, atenta la modul cum se desfasoara activitatea TV si alegerile prezidentiale.

Avocatul Poporului, acuzat de abandon

Un alt element este Avocatul Poporului, o anexa a guvernului, fiind singurul care poate ataca OUG, a abandonat pur si simplu mandatul. Ba mai mult, a atacat acte normative care tin de siguranta nationala.

Traian Băsescu cere demiterea comandatului Jandarmeriei

Este clar că acolo ne aflăm în faţa unui fenomen de obedienţă excesivă faţă de orice înseamnă PSD, de la un măscărici de la o televiziune până la manifestaţii, lovirea ziariştilor, neasigurarea securităţii manifestanţilor atunci când este în favoarea puterii - sunt elemente care ne arată că această instituţie a cedat şi ea este o instituţie esenţială în păstrarea ordinii şi în asigurarea bunei desfăşurări a procesului electoral. Ce încredere să mai avem în Jandarmerie şi o spune şeful statului, ce încredere să mai avem când lasă să fie bătuţi ziarişti din mass-media care nu sunt favorabile puterii sau par a nu fi favorabile puterii şi când se duc cu o întreagă divizie dacă un măscărici de la o televiziune este deranjat de zgomotul motocicletelor, măscăriciul fiind un suporter al lui Ponta? Ce încredere putem avea în această instituţie?

Cer public demiterea imediata a comandatului Jandarmeriei. Daca exista ierarhie in acest stat sau daca PSD e dispus sa lase sa functioneze, eu, presedintele Romaniei, Traian Basescu, cer demiterea imediata a sefului jandarmeriei.

Citeşte şi: PMP cere demiterea şefului Jandarmeriei Române

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ