Preţul petrolului creşte uşor, ca urmare a noilor tensiuni între SUA şi Iran

| 19 iul, 18:38

Preţurile petrolului au crescut vineri cu aproape 2%, ca urmare a amplificării tensiunilor în Orientul Mijlociu, după ce marina americană a doborât o dronă iraniană în Strâmtoarea Urmuz, care are o importanţă majoră pentru tranzitul petrolului.

Chiar şi aşa, cotaţiile petrolului se îndreaptă spre cel mai mare declin săptămânal din ultimele şapte săptămâni, pe fondul anticipării unei relaxări a tensiunilor în Orientul Mijlociu, dar şi de îngrijorările legate de cererea în scădere.

Preţul petrolului Brent este în urcare cu 1,9%, la 63,1 dolari pe baril, după un declin de 2,7% consemnat joi, când a scăzut pentru a patra zi consecutiv. Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,5%, la 56,13 dolari pe baril. În şedinţa de tranzacţionare de joi, preţul petrolului WTI a închis în scădere cu 2,6%. Pe ansamblul săptămânii, petrolul american se îndreaptă spre o scădere de peste 6%.

În spatele creşterilor de vineri se află şi indiciile că Rezerva Federală va reduce agresiv dobânzile pentru a susţine economia americană, a declarat un analist Stephen Innes, partener la Vanguard Markets.

Statele Unite au anunţat joi că o navă a Marinei SUA a distrus o dronă iraniană care ameninţa nava, dar Iranul a comunicat că nu are informaţii despre pierderea unei drone.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ