PREŢURILE APARTAMENTELOR din Capitală s-au consolidat în acest an

| 21 iul, 12:44

Preţurile solicitate de proprietarii de apartamente din Capitală s-au consolidat, în primele şase luni din 2015, la o valoare cu aproximativ 3% mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unei analizei realizate de o companie imobiliară, potrivit Agerpres.

 

Preţurile solicitate de proprietarii apartamentelor din zonele centrale, semi-centrale şi de Nord ale Capitalei au crescut, în medie, cu 2,61% în semestrul I din 2015, comparativ cu primul semestru al anului trecut, conform datelor oferite de HomeFinders. Preţul mediu înregistrat în primele şase luni ale anului 2015 este, pentru aceste zone, de 68.750 de euro, cu 1.750 de euro mai mare decât preţul mediu din semestrul I 2014.

Preţurile au avut un parcurs diferit în cazul zonelor de la periferia Bucureştiului, unde pretenţiile proprietarilor au scăzut. Valorile solicitate în primul semestru din 2015 sunt, în medie, cu 4,38% mai mici decât cele din prima jumătate a anului trecut. Diferenţele sunt sesizabile la nivelul fiecărei luni, exceptând ianuarie, când valorile au fost aproximativ aceleaşi. Dacă în primul semestru al anului 2014, preţul mediu era de 52.650 euro, acum acest preţ a scăzut la 50.342 euro.

În primul semestru al acestui an, preţurile medii ale apartamentelor au avut aceeaşi evoluţie, în toate zonele din centrul, semi-centrul şi Nordul Bucureştiului. După creşterea din ianuarie, bazată pe optimismul de început de an şi ajustarea din februarie, preţurile s-au stabilizat în lunile de primăvară, pentru ca mai apoi să scadă uşor în luna iunie, odată cu venirea verii.

Prin excepţie, în cazul apartamentelor de la periferie, se reconfirmă tendinţa de scădere, care continuă, susţinută fiind de construcţiile noi, unde preţurile solicitate de dezvoltatori sunt mai mici decât în blocurile vechi. Chiar dacă zona în care se construieşte este în dezvoltare şi sunt mici inconveniente - distanţa mai mare faţă de magazine, şcoli şi mijloace de transport - mulţi cumpărători aleg o locuinţă în aceste ansambluri datorită faptului că apartamentele sunt finisate la cheie şi nu mai necesită investiţii suplimentare, care nu pot fi finanţate prin bancă.

Primele şase luni ale anului 2015 au adus şi o creştere semnificativă a volumului de oferte scoase pe piaţă. Cu un număr total de 9.379 oferte de apartamente situate în zonele centrale, semi-centrale şi de nord, în semestrul I 2015 s-au înregistrat creşteri de 14,51%, comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

Volumul de oferte înregistrat în prima jumătate a anului 2015 a avut o evoluţie relativ constantă în lunile februarie, martie, aprilie şi mai, spre deosebire de semestrul I 2014, când volumul oscila de la o lună la alta.

Studiul se bazează pe analiza preţurilor medii solicitate de proprietari, precum şi a volumului de oferte, înregistrate în semestrul I al acestui an, comparativ cu semestrul I din 2014.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ