Preţurile psihologice, care se termină în 99, interzise de la 1 iunie

| 01 iun, 17:03

Comerciantii nu vor mai avea voie sa afiseze la raft preturi care se termina in 99 pentru produsele alimentare, din 1 iunie, odata cu reducere TVA de la 24 la 9%.

Autoritatile considera ca aceste preturi au efect psihologic si ii determina pe romani sa cumpere mai mult.

Clientii supermarketurilor saluta aceasta masura si sustin ca ii va ajuta sa isi organizeze mai bine bugetul cand merg la cumparaturi. De asemenea, nu se vor mai trezi la casele de marcat ca au de plata mai mult decat au estimat.

Totusi, preturile psihologice vor putea fi folosite in continuare la alimentele aflate la promotie, precum si in cazul produselor nealimentare.

De la aceeasi data va intra in vigoare si reducerea TVA, scrie ziare.com. Autoritatile au dat asigurari ca masura se va resimti in buzunarul cetateanului, insa un experiment realizat de jurnalisti a sugerat ca retailerii au crescut preturile treptat in ultima perioada, pentru a face profit nejustificat.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ