PREZIDENȚIALE 2014. Ponta continuă turneul extern, Iohannis caută explicații ridicole pentru propriile gafe

| 02 sep, 2014

În timp ce Victor Ponta își continuă turneul internațional cu vizita în China și întâlnirea cu prim-ministrul chinez Li Keqiang, Klaus Werner Iohannis este ocupat cu mici subiecte tabloide și explicații absurde pentru gafele făcute în deplasările locale de campanie.

Cea mai nouă “prostioară” a lui Klaus Iohannis este explicația oferită opinei publice pentru gafa de limba română făcută la o dezbatere recentă pe subiectul educației. Acesta și-a pus întreaga presă în cap spunând despre sine că este doar un "politruc care candidează la alegerile prezidențiale", după care a spus că a vrut să “întindă o capcană PSD”, despre care era sigur că va prelua acest subiect.

Altă gafă pentru care Iohannis a fost intens criticat, chiar și de către presa apropiată de liberali, a fost prezența lui de foarte scurtă durată la protestul de săptămâna trecută a Opoziției, ocazie cu care nici măcar nu a ținut un discurs. Acesta a stat 5 minute și s-a uitat la un film despre Victor Ponta, după care a plecat din rândul activiștilor PDL și PNL cu coada între picioare.

Citeşte şi: Ce va zice Băsescu despre Iohannis după gafa "sunt un politruc"?

Din păcate, românii îl au în fața lor în acest moment pe candidatul ACL – și nu le place deloc ce văd. Este un caracter defect, un mitoman cu memorie scurtă, care a încheiat înțelegeri oculte cu oameni pe care refuză să și-i asume, precum Dan Voiculescu (în contextul vizitelor pe care acesta le-a făcut la Grivco, dar nu vrea să le recunoască).

Totuși, dacă Iohanis este atât de ușor convins să îi promită lui Traian Băsescu funcția de prim-ministru, atunci mi-e teamă să mă gândesc ce ar fi dispus să promită unor interese din afara țării, doar pentru a fi sprijinit la prezidențiale. Iar niciun alt plan politic nu poate fi mai ridicol decât acesta.

În tot acest timp, Victor Ponta se întâlnește la Beijing cu liderii Republicii Populare Chineze și discută cu investitorii despre proiecte comune pe zonele de energie şi construcţii civile, care vor genera oportunități economice și locuri de muncă în țară.

În mai puțin de o săptămână, premierul a mers în Republica Moldova, Turcia, Franța și China. Seria de vizite va continua în perioada 23-25 septembrie cu participarea prim-ministrului la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (ONU) din New York, SUA.

Sâmbătă, la invitația președintelui Franței, Francois Hollande, premierul Victor Ponta a participat la o reuniune a liderilor europeni social-democrați, care și-au coordonat pozițiile privind procesul de desemnare a conducerii instituţiilor europene.

Victor Ponta a mai întreprins săptămâna trecută două vizite externe de maximă importanță, prima în Republica Moldova și a doua în Turcia.

Citeşte şi: Ponta: China este pentru România un partener privilegiat

Premierul vizitat Republica Moldova de Ziua Independenței vecinilor noștri (27 august), ocazie cu care a participat la mai multe evenimente, printre care inaugurarea gazoductului Iași-Ungheni, inaugurarea noului centru SMURD Moldova, ceremonia de depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, ceremonia de donare a 25.000 de cărți bibliotecilor și școlilor din Moldova și vizita la o grădiniță aflată în constructie.

Iar joi seara, pe 28 august, prim-ministrul s-a deplasat și în Turcia, unde a participat la ceremonia oficială de transfer al mandatului între fostul Președinte al Republicii Turcia, Abdullah Gül și noul Președinte, Recep Tayyip Erdoğan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 sep, 2014
Gigel
Plimbarile lui Ponta
Buey, da plimbarile precedente ale lui Ponta au avut vreun rezultat? ANul trecut a venit cineze pipal in Romania si promisiunile au curs! Acum un an mai tarziu, ii vreo caramida mutata din loc, in cadrul promisiunilor chinezilor? Au investit chinezii bani in Romania macar cat costa deplasarile lui Ponta? Vizita la inaugurarea turcului, la consultarile cu expiratul Hollande, gradinita din CHisinau, etc sunt doar prilej de self-iuri pe bani publici....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ