PREZIDENŢIALE. Iohannis: Propunem reducerea TVA pentru a micşora evaziunea fiscală

| 11 noi, 2014

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a afirmat marţi, în cadrul dezbaterii de la Realitatea TV, că susţine micşorarea TVA, pentru a reduce astfel principala cauză a evaziunii fiscale.

'Evaziunea fiscală în România este în jur de 16% din PIB. Cea mai mare parte din evaziunea fiscală, 70-75%, este în zona TVA-ului. De asta venim cu propunerea să reducem TVA-ul, pentru a reduce o cauză a evaziunii fiscale', a declarat Iohannis.

El a adăugat că reducerea acestei taxe va fi suplinită printr-o creştere a colectării veniturilor.

'Noi vom veni cu un Guvern care va îmbunătăţi colectarea suficient de mult, pentru a creşte colectarea cu unu până la doi la sută din PIB pe an şi atunci vom putea compensa foarte uşor acele relaxări de impozite şi taxe', a menţionat candidatul ACL.

La rândul său, premierul Victor Ponta, candidat al PSD-UNPR-PC, a precizat că, dacă va câştiga alegerile, cel pe care îl va numi ca premier, Călin Popescu-Tăriceanu, nu va modifica impozitul de 16% şi nici nu va creşte taxele.

'Bugetul consolidat a încasat 176,4 miliarde de lei şi a cheltuit 175,88, deci avem un excedent bugetat de 600 de milioane de lei. Cu ceea ce vom cheltui până la sfârşitul anului ne înscriem sub 2% din PIB deficit, motiv pentru care 2015 şi 2016, dacă nu se adoptă alte măsuri, nu trebuie să creştem nicio taxă', a declarat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ