Prietenii sar în apărarea patronului de la Colectiv: "Avem căderea morală să îl ucidem social pe Alin?"

| 02 noi, 14:32

Unul dintre prietenii acționarului principal al firmei care deține clubul Colectiv din Capitală a postat pe blogul personal un comentariu încearcă să-l apere pe Alin Anastasescu. În articolul lui Bogdan Coman se sugerează că dacă acționarii făceau totul „ca la carte”, clubul nu ar fi putut să aibă prețurile foarte mici, iar atunci ar fi pierdut din clientelă. Amintim că în urma incendiului petrecut vineri noapte 30 de oameni au murit.

"Textul de fata l-am scris ieri imediat ce m-am intors de la marsul tacerii catre Colectiv. Am pus doua flori acolo, am captat enorm de multa emotie si m-am hotarit sa fiu sincer cu mine insumi. Lucru pe care, cred cu tarie, sintem cu totii datori sa il facem in memoria prietenilor nostri… Sa incercam sa alungam orice urma de fatarnicie si sa facem loc primului pas spre propria noastra renastere.

Deschid o cutie a Pandorei asumat si constient. O sa fiu pus la zid, voi accepta si voi sta cuminte acolo pina veti fi terminat pietrele si scuipatii. Pentru ca stiu, cei mai cruzi sint si cei mai pacatosi. Asa a fost inca de la inceput, scrie si la Carte, nu?

Asadar, il cunosc pe Alin Anastasescu, demonul din Colectiv de multi ani. Si multi dintre voi, prieteni de-ai mei, il stiti si voi. Il stiti de la evenimentele de snowboard pe care le-a organizat o vreme, il stiti ca filma impreuna cu Prepe, il stiti cu siguranta, a scris o vreme cu multa pasiune si implicare un blog pe teme de iarna, shred.ro, si-l mai aminteste cineva?

“Cacatul ala de hipster ar fi trebuit sa faca, sa puna, sa se asigure” spunem cu totii, indignati si revoltati. Da, absolut corect. ZIc si eu, poate doar pe alt ton. Insa eu ma mai intreb ceva, dupa ce zic ce zic: noi, consumatorii, eu-tu-el, am fi platit 40-50 de lei intrarea la o trupa romaneasca in loc de 15 lei? O trupa la care tinem si ale carei piese le luam “dă pă net”? Ca nu-i nimic gresit in asta, nu-i asa??…

Cu totii stim: concert Zob, IPR, Emil, Pistol cu Capse, Byron, Coma, RATB, etc… Cit e biletul? 15-20 de lei. Bani care ajung toti la trupa, clubul nu isi opreste in general nimic. 4-5000 de lei la o trupa cit de cit cunoscuta, sub 1000 de lei la una mai mica. Din care bani, dupa ce achita sunetistul, berea si taxiul abia daca le mai ramine ceva sa isi plateasca sala de repetitii. Ce sa mai vorbim de scule, impresar, PR si alte mofturi…

Citeşte şi: Patronii clubului Colectiv, aduşi cu mandat la Parchet. Cei trei acţionari, urmăriţi penal pentru ucidere din culpă

Iar clubul face specula, zicem noi indignati… Clubul si “cacatul ala de patron” – 8 lei berea cind la market este… este si moka daca vreau io. Da, asa-i, dar la Londra unde nu ard aia ca sobolanii si cinta trupe smechere, cit e berea? Va spun eu, intre 35 si 50 de lei bucata. Iar aia dau bani si pe albume, nu pt ca nu ar sti cum sa ia “dă pă net”

Credeti ca astfel de cluburi de nisa se umplu de bani? Alin nu avea gip si nici nu se suia cu el in capul nimanui, Alin nici macar nu arata a “patron”, Alin nu avea banii pe care va inchipuiti voi ca ii avea. Da, a gresit fundamental, nu a pus burete ignifug, a intrat in morisca spagii, a facut lucrurile cum se fac pe la noi… Insa intreb, avea oare alta sansa, avea cum sa faca altfel? Da, putea sa nu faca…. Dar daca facea ca la carte, fara spagi si fara modul cum a fost invatat sa faca, nu trebuia oare sa vinda biletul cu 40 de lei si berea cu 12 lei?… Si daca nu dadea spagile alea blestemate, cite controale peste controale si peste amenzi pt 2 lei in plus in casa de marcat ar fi avut? Cit ar fi rezistat?

Alin va plati cu virf si indesatsa. Va raspunde legal fara doar si poate. Si e corect, e bine si normal ca fie asa. Ma intreb insa, e corect sa fie social damnat? Am auzit ca unii ar vrea sa ii dea foc. Poate nu se va ajunge acolo, dar avem noi dreptul, molusca asta de societate care sintem sa il judecam dpdv social si sa il exilam din rindurile noastre? Spuneti-mi, avem caderea morala sa il ucidem social pe Alin?

Eu cred ca nu. Nu stiu daca Alin e fundamental vorbind un om bun sau rau, nu am dreptul sa judec asta. Stiu insa ca Alin Anastasescu este putin peste media societatii romanesti, e un om cu suflet si care in general, in masura in care putea, facea lucrurile sa mearga bine. Atit de bine cit se putea, atit de bine cit cutuma sociala si realitatea inconjuratoare il indemnau si il motivau sa faca.

Nu il absolv de vina pe Alin, nu o scald, nu cred ca e bine pt noi toti sa fac asta. Spun doar ca e necesar un moment de meditatie, e necesar sa ne uitam cu sinceritate in oglinda. Iar atunci cind ii cautam pe criminali sa ne uitam acolo unde trebuie, sa nu mestecam prea usor ce ni se impinge in fata.

Alin, ne stim. Nu am fost niciodata genul de prieteni apropiati, insa ne-am respectat reciproc si am lucrat bine impreuna. Nu iti voi promite ca voi fi linga tine in sala de judecata, nu pot face asta, e un lucru pe care trebuie sa il infrunti singur. Insa te asigur ca daca va fi cazul, iti voi fi alaturi acolo, in piata publica, daca vor vrea astia sa te puna la zidul infamiei. Din punctul meu de vedere si tu esti o victima, alaturi de prietenii care ti-au murit acolo inauntru. Adevaratii vinovati sint mult mai uriti decit tine, sint dibaci si stiu sa impinga in fata hirtii si oameni asemeni tie.

Te salut Alin, be strong!", a scris Bogdan Coman pe blog.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ