Prima țară din Europa care interzice vânzarea de băuturi energizante tinerilor sub 18 ani

| 15 mai, 2014

Lituania a decis joi să interzică vânzarea de băuturi energizante tinerilor sub 18 ani din motive de sănătate, creând astfel un precedent în cadrul Uniunii Europene, informează AFP.

Această măsură, care ar trebui să intre în vigoare în luna noiembrie, a fost aprobată de parlamentul lituanian cu 88 de voturi pentru dintre cei 96 de parlamentari prezenţi.

Ministerul Sănătăţii lituanian a subliniat că această interdicţie reprezintă un precedent în Uniunea Europeană unde majoritatea ţărilor doar recomandă minorilor să nu consume aceste băuturi.

'Conform anchetei noastre, multe ţări afirmă că au stabilit doar recomandări, nu o interdicţie', a declarat pentru AFP un oficial al ministerului, Almantas Kranauskas.

'Sper că măsura luată de noi să servească drept exemplu pentru alte ţări. Multe dintre ele încă ezită, poate influenţate de industria băuturilor energizante', a adăugat el.

Consumul de băuturi energizante poate da dependenţă şi o stare de hiperactivitate din cauza concentraţiei ridicate de cofeină pe care o conţin, a afirmat Kranauskas, adăugând că, potrivit unor oameni de ştiinţă, consumul lor ar putea încuraja tinerii să încerce şi droguri.

Această interdicţie ar putea avea consecinţe negative asupra industriei băuturilor răcoritoare din această ţară de trei milioane de locuitori care a devenit membră a UE în 2004. 'Această măsură va provoca haos şi costuri enorme', a declarat deputatul liberal Eugenijus Gentvilas

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 aug, 2014
ec i smarandescu
bautura energizanta
cred ca ce-i din LITUANIA A SUNT NORMALI CUM GINESC FATA D CE-I DIN COLONIA ROMINIA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ