Prima colaborare oficială între PNL și partidul Udrea/Băsescu

| 04 iun, 2014

Întregul discurs anti-Băsescu și anti-PMP al noilor aliați, PNL și PDL, este doar praf în ochi. În realitate, cele trei formațiuni colaborează deja cât se poate de bine, sprijinindu-se reciproc pentru a-și satisface apetitutul pentru funcții în plan european.

În timp ce Crin Antonescu, Klaus Iohannis și tot soiul de alți lideri liberali încearcă să convingă opinia publică de faptul că alianța PNL- PDL și programata fuziune prin comasare a celor două partide nu ar avea nicio legătură cu Traian Băsescu, ba chiar ar fi menită să îi izoleze pe actualul șef al statului și PMP, în plan european cele trei formațiuni colaborează bine-mersi.

Astfel, marțea aceasta, a avut loc reuniunea proaspăt aleșilor europarlamentari români afiliați grupului popularilor europeni, unde a fost decisă atât conducerea delegației, cât și poziționarea ei în contextul negocierilor care vor avea loc pentru ocuparea funcțiilor de de la șefia grupului european. Să remarcăm mai întâi că, în ciuda faptului că decizia cu privire la afilierea PNL la PPE va fi luată de-abia în toamnă, la reuninunea în discuție au participat și cei șase europarlamentari liberali.

Dincolo însă de statutul cel puțin nebulos pe care acești europarlamentari îl au într-un grup  care presupune o afiliere ideologică ce lipsește pentru moment partidului din care fac parte, ceea ce este și mai interesant este că la șefia delegației a fost aleasă Adina Vălean, nimeni alta decât soția fostului președinte al PNL, Crin Antonescu. Eurodeputata liberală va împărți conducerea delegației europarlamentarilor populari români cu Theodor Stolojan. Totodată, delegația PPE-RO a decis să susțină candidatura lui Marian-Jean Marinescu pentru poziția de vicepreședinte al grupului PPE.

Până aici, toate bune și frumoase. Numai că deciziile în discuție au fost luate cu concursul și acordul celor doi europarlamentari ai PMP, așa cum rezultă din chiar anunțul pe care Cristian Preda l-a făcut pe blogul său.

Nicăieri în întreaga postare pe blog semnată de europarlamentarul PMP-ist nu vedem vreo critică sau vreo nemulțumire cât de mică față de deciziile luate în cadrul delegației europarlamentarilor români. Dimpotrivă, deși PMP-iștii nu au reușit să ocupe vreun post de conducere, Cristian Preda nu schițează nici cea mai mică urmă de insatisfacție. În schimb, europarlamentarul profită de prilej pentru a-și face cunoscute propriile ambiții, legate de apartenența la comisia de afaceri externe sau de cea de afaceri constituționale, precum și de dorința de a de a continua în Delegația pentru relațiile cu țările din Magreb, iar ca supleant – pentru Delegația pentru relațiile cu țările din Peninsula Arabă.

Lăsând la o parte că pentru a-și îndeplini aceste ambiții, Cristian Preda are nevoie ca mai întâi PPE să îi accepte pe europarlamentarii PMP-iști în rândurile sale, din lipsa totală de reacție critică față de faptul că liberalii și democrat-liberalii iau ”crema” posturilor de răspundere la nivel european nu putem trage decât o singură concluzie logică. Aceea că atât liberalii cât și democrat-liberalii și-au dat mâna pe sub masă cu partidul lui Udrea. Traian Băsescu.

Se dovedește așadar că întregul discurs anti-Băsescu și anti-PMP al noilor aliați, PNL și PDL, este doar praf în ochi. În realitate, cele trei formațiuni colaborează deja cât se poate de bine, sprijinindu-se reciproc pentru a-și satisface apetitutul pentru funcții în plan european.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
fan Sultanescu
"apetitutul" pentru functii al unor europarlamentari romani,inclusiv de la PSD este similar cu apetitul (corect) de a manca rahat ,al unor slugi obediente virtuale ale Dlor Sultanescu si B.Teodorescu(consilieri ai dlui Ponta)
ex:Elena C,Pop,Ferenczy,etc
va urez pofta buna...
se apropie alegerile:vedeti,cainele moare de drum lung si prostul de grija altora...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ