Prima ședință de Guvern după scandalul din Parlamentul European. Ce surprize ne pregătește Dăncilă

| 04 oct, 11:09

Prima şedinţă de Guvern după scandalul din Parlamentul European va avea loc în această după-amiază, la ora 13.00.

Premierul Viorica Dăncilă nu bate în retragere. Oficialii de la Bruxelles nu sunt informaţi şi România nu va accepta „un to do list", a declarat premierul după dezbaterea din Plenul Parlamentului European.

În urma discuțiilor de la Strasbourg, s-a ajuns la un acord pentru elaborarea unei Ordonanțe de Urgență care să pună de acord legile justiției cu recomandările Comisiei de la Veneției.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader ar urma să trimită joi la CSM proiectul de OUG pentru modificarea legilor justiţiei, după ce miercuri seară a anunţat că a primit acceptul Comisiei de la Veneţia pentru a recurge la actul normativ.

Premierul Viorica Dăncilă a fost apreciată de către presa de stat rusă pentru intervenţia sa din Parlamentul European, acolo unde a criticat Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi le-a precizat celor din sală că ea nu a venit să dea socoteală, ci din respect.

Materialul care prezintă prestaţia lui Dăncilă de la Strasbourg arată din titlu că discursul a fost pe placul Sputnik, agenţie de stat rusă: „Viorica Dăncilă - lecţie de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a felicitat-o pe premierul Viorica Dăncilă pentru prestaţia din plenul PE. "Vreau să o felicit cu toată forţa pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru prestaţia de azi, pentru poziţia pe care a avut-o şi pentru demnitatea cu care a apărat poziţia României şi imaginea României în Parlamentul European", a declarat liderul PSD, la Parlament.

Şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lăudat-o pe Viorica Dăncilă, fără a spune nimic de criticile pe care România le-a primit la Strasbourg.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ