Prima familie de LUPI GRI reperată în statul California după aproape 100 de ani

| 21 aug, 13:55

Oficiali ai Departamentului statal de pescuit și protecție a speciilor sălbatice din California au anunțat că au fotografii cu prima haită de lupi gri pe teritoriul acestui stat după aproape un secol, scrie UPI.com.

Responsabili din cadrul departamentului au observat în imaginile înregistrate de camerele de supraveghere doi lupi gri, mascul și femelă, și cinci pui în nordul statului California. În 2011, ei au mai văzut o femelă lup gri, pe care au numit-o Shasta Pack, primul exemplar solitar de lup gri confirmat în California din 1924 până atunci.

'Este o veste extraordinară pentru California', a declarat directorul CDFW Charlton H. Bonham, adăugând că 'lupii se întorc de obicei în habitatul statului de care aparțin și se pare că acum este timpul când aceștia revin'.

Lupii erau o prezență obișnuită în pădurile statului California, însă acum sunt considerați specie în pericol atât de autoritățile statale, cât și la nivel federal. În decembrie 2011 un lup, care avea colier ce îi transmitea constant poziția prin GPS, a trecut din statul Oregon în California, însă ulterior s-a întors în habitatul său din Oregon.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ