PRIMA femeie comandant de aeronavă la TAROM, invitată de o eurodeputată româncă la Bruxelles

| 09 iun, 10:28

Cu siguranţă România este cunoscută în lume pentru femeile frumoase. Ceea ce nu prea se spune însă este că româncele sunt printre cele mai bine pregătite femei în domeniile lor de activitate şi că din ce în ce mai multe românce ocupă funcţii de conducere în companiile la care lucrează.

Claudia Ţapardel, eurodeputată PSD a organizat la Bruxelles o conferinţă pe tema promovării femeilor de succes din domeniul transporturilor. Aceasta nu a venit singură la conferinţă, ci însoţită de prima femeie comandant de aeronavă la TAROM: Diana Ventoneac.

Diana Ventoneac le-a vorbit participanţilor de la conferinţa internaţională Women in Transport, organizată de eurodeputata PSD Claudia Ţapardel, despre ce înseamnă să îţi urmezi visul şi să reuşeşti într-un domeniu dominat, cel puţin numeric de bărbaţi.

„Indiferent care sunt visele voastre, urmaţi-le! Când am ajuns prima oară la TAROM din 190 de piloţi, numai 6 erau femei. Opt ani mai târziu suntem 15 femei din 207 de piloţi, iar 6 dintre noi ocupă funcţii de conducere. Trendul este pozitiv şi chiar dacă sunt încă persoane, ce-i drept puţine, care au atitudini negative legate de prezenţa unei femei în carlinga unei aeronave, eu le transmit, foarte ferm, că aceste atitudini aparţin secolului trecut!" a declarat Diana Ventoneac, prima femeie comandat de aeronavă ATR la Tarom.

"Diana Ventoneac este un exemplu şi un model pentru toate femeile care vor să depăşească preconcepţiile legate de ceea ce nu poate face o femeie pe plan profesional. Povestea Dianei Ventoneac poate să fie povestea multor alte femei care vor să îşi construiască o carieră de succes în transporturi" a subliniat Claudia Ţapardel în urma conferinţei „Women in transport".

Gazda conferinţei, Claudia Ţapardel este membră în comisia de Transport şi Turism din Parlamentul European dar şi copreşedintă a unui Intergrup pentru Dezvoltarea Turismului European, înfiinţat la propunerea acesteia.

Claudia ne-a transmis că domeniul transporturilor este încă dominat numeric de bărbaţi dar asta nu înseamnă că femeile nu pot să performeze în transporturi. La nivel european numai 22% din slujbele din sectorul de transporturi sunt ocupate de femei. Prin promovarea exemplelor de succes din domeniu, cum este şi doamna comandant Diana Ventoneac, Claudia Ţapardel spune că şi mai multe femei pot să intre în acest sector considerat prea mult timp, unul dedicat bărbaţilor.

„Prezenţa doamnei comandant Ventoneac la conferinţa pe care am organizat-o la Bruxelles „Women in Transport" a fost foarte bine primită. În felul acesta, arătăm că România are cu ce să se laude pe plan internaţional în termeni de acces la funcţii importante pentru femei şi, de ce nu, că ţara noastră poate deveni un model de urmat pe plan regional în ceea ce priveşte egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi" a declarat Claudia Ţapardel.

Tag-uri: claudia tapardel
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ