Prima promisiune a lui Iohannis în calitate de preşedinte ales. Să vedem cum o respectă

| 23 noi, 2014

„Voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei”, a zis Klaus Iohannis vineri, atunci când a fost validat de Curtea Constituţională. Aceste vorbe au fost rostite în prezenţa preşedintelui încă în funcţie Traian Băsescu, care a jucat tot timpul la limita Constituţiei. Se poate oare ca după un preşedinte jucător să avem un preşedinte echilibrat?

Traian Băsescu a fost un preşedinte care a forţat de multe ori limitele Constituţiei, fiind de două ori suspendat din funcţie. Acesta a speculat fiecare neclaritate din legea supremă în stat pentru a-şi impune voinţa politică. Iar în ultimul an de mandat a făcut campanie electorală fără perdea pentru Elena Udrea. Toate forţările asupra Constituţiei au stârnit indignare în societate şi au afectat bunul mers al ţării.

Preşedintele ales Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de validare de către Curtea Constituţională, a susţinut că actuala Constituţie este bună, dar este nevoie de o revizuire. „În acest cadru festiv şi în faţa Curţii Constituţionale daţi-mi voie câteva cuvinte legate de Constituţia României şi preşedintele României: avem o Constituţie care e bună. Este sigur nevoie de o revizuire a Constituţiei din diferite motive pe care nu vreau să le enumăr acum, dar se impun anumite modificări şi pentru a o aduce în acord cu stări de fapt, dar şi pentru a elimina unele incertitudini”.

Citeşte şi: Iohannis nu merge pe apă, încă...

Însă Klaus Iohannis a precizat clar că va fi un preşedinte care „respectă Constituţia în litera şi spiritul ei. Voi demonstra ce am vrut să spun când m-am prezent în faţa electoratului cu afirmaţia « Vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie»”. Adică, Iohannis a precizat clar că vrea să fie un preşedinte total diferit de modelul impus de Traian Băsescu, fapt ce reprezintă de fapt o critică faţă de preşedintele jucător.

În acest sens, este de aşteptat ca noul preşedinte al României să nu se implice în jocurile politice şi să reprezinte un model pentru societate. Însă, de la vorbă la faptă mai sunt mulţi paşi şi până acum a demonstrat prin afirmaţii că va fi un preşedinte de tipul lui Traian Băsescu. Astfel, Iohannis a afirmat recent că doreşte ca PNL să preia guvernarea în 2015 sau cel târziu în 2016. Iar acest lucru înseamnă că se va implica pentru a-şi impune guvernul dorit.

Pentru această afirmaţie de a produce o schimbare guvernamentală a fost criticat de jurnalistul Moise Guran în articolul „Cel mai greu job din România”. „Vă spuneam că aş fi preferat ca dl. Iohannis să depună imediat jurământul pentru că simt nevoia ca acesta să se comporte deja ca preşedinte al României, iar nu ca şi copreşedinte al PNL. Nu mă interesează PNL, mă interesează România. Nu mă interesează prostiile pe care le spune un copreşedinte de partid aflat în opoziţie, dar mă interesează ca preşedintele ţării să nu spună prostii”.

Citeşte şi: Vrea Iohannis să continue modelul Băsescu de raportare la electorat?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
dan slugarescu
Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de campania online făcută în favoarea lui Victor Ponta.
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?
24 noi, 2014
Shaman
Diaspora Unita: Strategia de distugere a Romaniei si a neamului. Tradarea liderilor
http://gandeste.org/category/lupta-pentru-romania
23 noi, 2014
Milea Silviu
Cele mai sigure oferte de lucru!
Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
23 noi, 2014
mariana
Oferta locuri de munca in toata tara! Oamenii s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca le-am oferit pe loc dovada platii si contract legal! Primele castiguri au fost deja expediate! Castigati lunar 300 dolari, lucrand simplu, 3 ore pe zi, ca operator online! Va trimitem detalii mai multe, dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ