Prima reacție din PSD la anunțul președintelui privind revocarea miniștrilor

| 04 ian, 12:56

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, susține că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-i respinge pe Lia Oguța Vasilescu și Mircea Drăghici, este o bătaie de joc la adresa României și a românilor.

”Azi am fost cu toții martori la o nouă porție de bătaie de joc din partea domnului Klaus Werner Iohannis, pentru că asta este: o bătaie de joc. Mesajul lui de astăzi a fost pentru Sistem. Le mai dă un mandat, le mai dă o funcție ca să-l lase să mai meargă în concedii, să meargă la schi.

El trebuia să iasă acum o lună și ceva cu explicații pentru români și să spună: uite, Olguța este rea și Laufer este nu știu ce. El își bate joc de români (...) Noi nu avem miniștri, în condițiile în care miniștrii României trebuie să conducă domeniile la nivelul Consiliului European. Miniștrii din Europa vor întreba: dar cine semnează? Miniștrii noștri își vor face datoria, dar vom avea 2 locuri goale pentru că așa vrea Klaus Werner Iohannis. ”, a declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că premierul Viorica Dăncilă are mai multe opțiuni, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirile Olguței Vasilescu la Dezvoltare și a lui Mircea Drăghici la Transporturi. Ștefănescu a explicat că Dăncilă poate lua inclusiv decizia de a nu nominaliza niciun ministru interimar la cele două ministere.

”Doamna premier Dăncilă are mai multe opțiuni. Ea poate decide să nu numească niciun ministru interimar la cele două ministere, pentru că fiecare ministru are deja în administrare un portofoliu la nivel european. Se poate lua și această decizie. Domnul Iohannis va lăsa să se prăbușească propria țară! Nu ne imaginam niciodată să avem așa o calamitate de președinte! De ce a jurat el? A jurat că va respecta legile țării, că va munci pentru România (...) El acționează împotriva României, cu fiecare decizie irațională el acționează împotriva propriei națiuni.”, a mai declarat Codrin Ștefănescu, la Antena 3.

Florin Iordache susține că președintele Iohannis nu ține cont de lege, în speranța că va obține un nou mandat.

"Cred că președintele își dă seama că stă rău în sondaje, iar dacă va fi suspendat speră că va câștiga importante puncte în bătălia electorală. Vom vedea ce vom face. În aceste șase luni din 2019, guvernul este responsabil să conducă Europa. Ne așteaptă adoptarea bugetului, alegeri europarlamentare, prezidențiale, dar nu putem subjuga toată viața politico-economică pentru alegrile prezidențiale. În acest moment, proiectul de buget este la guvern, iar atunci când va fi adoptat, vom face o sesiune parlamentară extraordinară. Guvernul are proiecte ambițioase și va elabora un buget pe măsură", a declarat Florin Iordache la Digi24.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ