Prima reacţie a lui Iohannis după ce Înalta Curte a admis recursul ANI: Soluţia va rămâne neschimbată

| 30 sep, 2014

Klaus Iohannis a declarat marţi că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în procesul său de incompatibilitate este normală şi în concordanţă cu noul Cod de Procedură Civilă

Judecătorii de la ÎCCJ au admis în principiu marţi recursul ANI în procesul de incompatibilitate al lui Iohannis, urmând ca judecarea pe fond să se facă la o dată ulterioară.

"În acest moment nu există nicio stare de incompatibilitate în ceea ce mă priveşte. Singura hotărâre a unei instanţe referitoare la această speţă este cea a Curţii de Apel Alba conform căreia raportul ANI a fost invalidat. Tocmai din acest motiv am toată încrederea că oricare altă instanţă de judecată s-ar pronunţa în acest caz soluţia va rămâne neschimbată', a spus Iohannis.

Citeşte şi: Iohannis se consideră mai presus de lege: nu renunţă la candidatură indiferent de decizia justiţiei


El spune că şi-ar fi dorit ca această speţă să fi fost lămurită definitiv înainte de debutul campaniei pentru prezidenţiale pentru a nu putea fi folosită de către contracandidaţi ca temă de atac 'în lipsă de alte argumente'.

'Vreau o confruntare electorală bazată pe proiecte, programe concrete şi nu o bătălie viciată de subiecte false, irelevante pentru cetăţeni. Sunt la dispoziţia Justiţiei pentru că nu am nimic de ascuns şi nu mă tem de nimic. Sunt nevinovat, am câştigat în primă instanţă la Curtea de Apel Alba şi nu am niciun motiv să cred că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va da un alt verdict', a menţionat preşedintele PNL.

Citeşte şi: Iohannis NU scapă de procesul de incompatibilitate. Ce decizie a luat ÎCCJ


Potrivit acestuia, candidatura sa este fermă şi definitivă şi nimic nu se mai poate schimba. 'Biroul Electoral Central a validat deja toate candidaturile, numele meu se va regăsi pe buletinul de vot şi îi aştept pe toţi românii care cred în România lucrului bine făcut să vină la urne. Am pornit pe acest drum şi merg pe el până la capăt. Am o viziune pentru România următorului deceniu şi este datoria mea faţă de concetăţeni să fac tot posibilul că această viziune să devină realitate', a adăugat Klaus Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ