Prima reacţie a lui Klaus Iohannis după ce a primit termen în dosarul cu ANI

| 24 sep, 2014

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, consideră că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) ar trebui să dea o soluţie cât mai rapidă în cazul dosarului său de incompatibilitate.

'Mă bucur că se doreşte fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o temă care este în mod fals folosită de către contracandidaţii mei la alegerile prezidenţiale. Îmi exprim speranţa ca, odată cu clarificarea acestui subiect, campania electorală să nu mai fie viciată prin folosirea unor astfel de atacuri. Din respect pentru cei peste două milioane două sute de români şi familiile lor care au ales să mă sprijine în această campanie electorală, semnând pentru candidatura mea, consider că este nevoie din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de o soluţie cât mai rapidă la această speţă', spune Iohannis într-un comunicat.

El subliniază că are toată încrederea în justiţia din România, subliniind că orice decizie a justiţiei trebuie respectată.

'Ca şi până acum, voi răspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instanţei de judecată', conchide liderul PNL.

Săptămâna trecută, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a trimis conducerii ÎCCJ o cerere prin care solicită acestei instanţe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilităţile de tip 'RAJA', printre care se află şi cel al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, INCOMPATIBILITATE. Termen în dosarul candidatului ACL: 25 septembrie, la ICCJ

Pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constata că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

ANI a contestat decizia iar dosarul a ajuns la instanţa supremă, care însă nu a fixat un termen de judecată.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2014
Radu
JOB LA DOMICILIU !!
Cele mai noi locuri de MUNCĂ LA DOMICILIU !!!!!!!!!!
Locuri de munca noi si pentru toţi! Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai mulţi oameni lucrează cu noi! Au fost acordate si primele plaţi! Avem dovada disponibila pentru toţi! Oferim si cerem seriozitate maxima! NU e joc piramidal si NU e MLM! Căutam operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un câştig de 300 dolari lunar.
Detalii va oferim după ce trimiteţi textul "Info" la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ