Prima reacţie a şefei CNA după ce membrii Consiliului au încercat să o mazilească

| 19 mar, 17:14

Laura Georgescu, a declarat că nu există instituția revocării în Legea audiovizualului.  De asemenea, aceasta nu a fost anunțată de susținerea acestei ședințe la care au participat 6 membri CNA, cu 24 de ore, așa cum prevăd procedurile CNA-ului.

”Eu eram la biroul 5 și am aflat că s-a evacuat sala, că presa s-a dat afară. Alegerea președintelui se face în ședință nepublică. Președintele de ședință, Radu Cristea a anunțat că au fost 6 voturi de revocare a mea. În decembrie 2012, domnul Cristea nu exista în Consiliu”, a declarat Laura Georgescu, conform B1TV.

”E puțin posibil să găsim coerență în acest demers”, a mai adăugat aceasta.

Acest demers vine după două amânări de ședință, marti 17 și joi, 12, anulate tot de membrul CNA, Radu Călin Cristea, din motive obiective de sănătate, a mai completat șefa CNA.

Citeşte şi:  Şedinţă SECRETĂ la CNA. Colegii vor să o elimine definitiv din schema de conducere pe Laura Georgescu

Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, a declarat, joi, că îşi va desfășura activitatea la conducerea instituției. Aceasta a mai subliniat faptul că decizia luată de şase membri ai Consiliului, care i-au retras sprijinul la şefia CNA, este ilegală și vine ”doar ca o măsură de pedepsire”.

Aceasta a mai afirmat că nu a participat la ședința secretă pe care au organizat-o cei șase membri, deși ar fi vrut acest lucru.

"Nu există nicăieri instituţia revocării în Legea 504 din 2002, deci în Legea audiovizualului, cu atât mai puţin condiţiile de alegere a preşedintelui sau a vicepreşedintelui (...) Nici măcar subiectul nu a fost anunţat corect şi deschis, cu 24 de ore înainte de a se consuma, fiindcă n-aş fi ratat momentul. Din păcate, a trebuit să fac faţă unor obligaţii obiective, fiind ziua mea de naştere. N-am ştiut că pierd, ratez (subiectul, n.r.). Şi mai mult ca sigur, ştiţi foarte bine, (decizia, n.r.) vine doar ca o măsură de pedepsire, pentru faptul că m-am adresat Curţii de Apel cerând anularea unui act administrativ, în speţă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA, adoptat acum şase luni", a spus Laura Georgescu.

Șefa CNA a mai spus că își va continua activitatea ca și până în prezent. "Eu, personal, da", a răspuns aceasta jurnaliștilor.

Președinta CNA cataloghează ca ilegală decizia celor șase membri ai instituției pe care o conduce.

"Fiind total ilegal demersul, de ce aş lua vreo măsură? Este o zi identică cu cea de ieri, nu schimbă cu nimic lucrurile", a spus aceasta.

De asemenea, Laura Georgescu a mai subliniat faptul că Parlamentul nu are temeiul legal pe care să se bazeze pentru a lua o decizie privind revocarea sa.

"Sinceră să fiu, nu văd care ar fi articolele pe care s-ar putea baza aşa ceva. Aştept să mă lămuresc", a zis președinta CNA.

Tag-uri: cna, Laura Georgescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ