Prima reacţie din PSD după retragerea lui Crin: Ce trist, cine să-l voteze

| 31 mai, 2014

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat sâmbătă, la Parlament, că anunţul lui Crin Antonescu de retragere din cursa pentru preşedinţia României era unul normal, având în vedere destrămarea USL, şi că, totodată, pentru el liderul liberal este "mort politic de foarte mult timp".

"Ce trist! Cine să-l voteze? Dacă proiectul USL l-a destrămat domnia sa, era normal să nu mai candideze. Din punctul meu de vedere, nu e o mare pierdere pentru România şi este un câştig", a spus Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă l-a luat prin surprindere anunţul lui Crin Antonescu, Zgonea a spus: "După ce a făcut cu USL şi după cum îşi bate joc de un partid de 100 de ani vechime nu mă mai surprinde nimic la domnia sa".

"Pentru mine este o mare dezamăgire. Este un politician care şi-a dezamăgit în primul rând membri de partid, după aceea cetăţenii României şi probabil că mai sunt şi alţii dezamăgiţi. Probabil că se dedică familiei şi îi urez succes. În rest nu comentez. Ştiţi cum se spune în română: numai de bine.(...) El este mort politic de foarte mult timp, i-am spus şi am repetat acest lucru. Cariera sa politică s-a încheiat în momentul în care a decis, personal, să rupă PNL din USL şi să dezamăgească electoratul. Rezultatul pe care l-a luat la europarlamentare este direct proporţional în alte state... Preşedinţii partidelor care au luat un astfel de rezultatul dezastruos şi-au dat demisia. Domnia sa trebuia să facă acest lucru. Dar a făcut un circ: mă aşez interimar, după aceea... E o dezamăgire atitudinea domniei sale şi comportamentul politic. Dacă ar fi un om vertical: domne' îmi dau demisia, nu mai candidez la nicio funcţie, las pe altcineva să conducă PNL", a declarat Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a criticat în context şi faptul că "PNL, un partid cu atâţia preşedinţi de Consilii judeţene şi cu atâţia primari face fuziune prin absorbţie cu un partid care a făcut parte din alianţa răului care a distrus România".

Valeriu Zgonea a spus că e treaba forţelor de dreapta să se unească şi să găsească un candidat redutabil pentru alegerile prezidenţiale, întrebat în acest sens. "Am văzut că unii candidaţi au luat 3%, unii 5%, poate adunaţi dau de un 15-20 %", a spus liderul social-democrat.

Întrebat dacă prin renunţarea lui Antonescu, un candidat dur al dreptei, astfel se netezeşte drumul pentru un candidat al stângii la prezidenţiale, Zgonea a spus: 'Nu ştiu dacă era un candidat dur, era un candidat al USL şi pentru noi făcea parte dintr-o echipă care a câştigat încrederea electoratului '.

"În momentul în care domnia sa a decis dintr-un interes personal să rupă alianţa, să scoată PNL de la guvernare, ceea ce face în aceste zile este absolut jenant pentru un politician", a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Valeriu Zgonea s-a aflat sâmbătă la Camera Deputaţilor unde a fost gazdă pentru cei mici care au vizitat Parlamentul cu ocazia evenimentului "Porţi deschise pentru copii".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 iun, 2014
un trecator
Zgonea s-a trezit in clasa a 5-a un geniu in devenire in analiza politica . Rusine pentru neobrazarea care ia haina moralitatii. Oameni de nimic vor sa ne arate ca sunt somitati. Nu ne pacaliti !
01 iun, 2014
nick
Vorbeste... colegul lui Mihai Viteazul
Te-au pus ei liberalii la putere pe tine zgonea si pe pinnochio dar greseala lui fatala a fost cand a semnat pentru alianta USL!!! Nu trebuia sa creada niciodata in vorba voastra, a mincinosilor din partidul lui iliescu, pentru ca trebuie sa recunoastem asta e PSD, partidul lui "mai draga"!!! Si vad ca au o gramada de ciraci printre jurnalistii care le canta in struna.
31 mai, 2014
turma pontìrlacilor
zzzzzgoneeea
zgonea, acest megafon ruginit al "haitei infractionale" a pOntìrlacilor nu crezi cà ar fi cazul sà và suiti repede ìn barcà si sà và càrati dracului ìn wc-ul istoriei......mergi la spovedanie la ràspopitul socru al lui " dottor" pOantà.......cireada psd= scursuri anale bolsevice

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ