Primăria Capitalei îşi renovează vechiul sediu cu 20 de milioane de euro

| 23 apr, 2013

Primăria Capitalei vrea să modernizeze vechiul sediu, din Bulevardul Regina Elisabeta, cu 19,6 milioane de euro, fără TVA, din bugetul municipalităţii.

Reprezentanţii municipalităţii au declarat că lucrările de modernizarea şi reabilitare a sediului vechi al Primăriei Municipiulu Bucureşti vor costa aproximativ 19,6 milioane de euro, fără TVA, şi că banii vor fi asiguraţi din bugetul municipalităţii. Lucrările se vor încheia în teremen de doi ani de la începere.

Proiectul are în vedere şi transformarea mansardei imobilului în spaţii destinate birourilor, cu o suprafaţă totală de 2.000 de metri pătraţi, amenajarea şi dotarea corespunzătoare a unei arhive în subsolul imobilului., precum şi amenajarea şi dotarea la standarde europene a sălii Consiliului General.

Totodată, se vor moderniza toate instalaţiile existente şi se va monta o centrală termică performantă. Având în vedere valoarea istorică a clădirii, care este monument istoric de categoria A, se vor efectua şi lucrări de anvelopare şi restaurare a faţadei.

La jumãtatea lunii mai a anului 2008, municipalitatea a aprobat o investiţie de 10.542.137 de euro, fãrã TVA, pentru consolidarea vechiului sediu al PMB. La sfârşitul lunii februarie a acestui an, consilierii generali au suplimentat cu peste 7,6 milioane de euro fondurile pentru consolidare, deoarece au considerat că sunt necesare mai multe lucrări de modernizare decât stabiliseră iniţial.

Primãria Capitalei s-a mutat în sediul de pe Splaiul Independenţei în martie 2010, în perioada lucrãrilor de consolidare şi reabilitare a clãdirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ