Primarii localităților aflate în pragul falimentului solicită întâlnire de urgență cu Dăncilă

| 14 iun, 11:43

Asociația Orașelor din România(AOR) i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă în care îi solicită o întâlnire de urgență pentru a preveni falimentul primăriilor.

AOR cer soluții pentru rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2019 și realizarea  unei construcției bugetare care să asigure resursele financiare necesare îndeplinirii tuturor atribuţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare, pentru toate unitățile administrativ-teritoriale cu statut de oraș, în vederea evitării falimentului multora dintre aceste U.A.T.-uri.

Primarii mai cer aprobarea de urgență a Codului Administrativ, act normativ necesar gradului de dezvoltare actual al administrației publice locale românești, menit să răspundă nevoii crescute de a oferi tuturor cetățenilor servicii diversificate şi de calitate și crearea unei administrații performante.

AOR solicită și suplimentarea sumelor din a POR pentru orașe, singura șansă reală pentru dezvoltarea infrastructurii din localități; aceasta a fost extrem de bine primită de administrațiile locale de la nivelul orașelor, dovadă stând și numărul mare de proiecte depuse spre finanțare.

,, Constatând că, nici până la această dată, deși am încercat în nenumărate rânduri, nu v-ați făcut timp să stați de vorbă cu conducerea Asociației Orașelor din România, reprezentanta legitimă a intereselor celor 216 unităţi administrativ-teritoriale cu statut de oraş, vă cerem în mod public o întrevedere de urgență pentru discutarea rezolvării problemelor stringente cu care ne confruntăm, aceasta fiind un pas împortant pentru detensionarea stării de încordare în care se află administrația publică locală,” scriu reprezentanții AOR.

Tag-uri: Dancila
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ