Primarul general interimar: Vom avea acțiuni pe teren pentru stoparea consumului de droguri

| 02 oct, 13:53

Primarul general interimar al Capitalei, Ștefănel Dan Marin, a declarat vineri că va derula acțiuni pe teren pentru stoparea consumului de droguri.

"În calitate de cetățean am susținut programul de eliminare a respectivelor magazine care vindeau etnobotanice, cred că acest program poate fi susținut mult mai accelerat și mă voi implica cu promisiunea ca, de la nivelul Primăriei Capitalei, să stabilim împreună respectivele acorduri și programe punctuale, astfel încât să dăm niște semnale că lucrul acesta nu este acceptat în municipiul București nu doar la nivel declarativ, vom avea acțiuni practice pe teren împreună cu tinerii, cu cei care doresc să se implice, astfel încât să stopăm — într-o primă fază să diminuăm — ceea ce înseamnă consumul de droguri", a spus Ștefănel Dan Marin, cu prilejul participării la conferința "Administrația publică, pilon central al politicilor antidrog", eveniment desfășurat în parteneriat cu CIADO România și găzduit de Primăria sectorului 2.

La rândul său, primarul Neculai Onțanu a afirmat că strategia antidrog a sectorului 2 concepută până în 2020 reprezintă un document solid, aliniat noii strategii a Uniunii Europene în acest domeniu.

"Accentul cel mai important pe care îl punem astăzi în strategia noastră antidrog este profilaxia. Experiența ne spune că dependența de droguri are câteva cauze fundamentale: lipsa supravegherii și a afecțiunii parentale, anturajul dubios, lipsa de preocupări și perspective, blazarea, plictiseala, fronda. Ca să previi trebuie să cunoști și să înțelegi. Problematica dependenței de droguri este una sensibilă, sufletească, înainte de a deveni una legală", a spus Onțanu.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește profilaxia, a fost creată, în sector, infrastructura educațională necesară — cluburi pentru tineret ce descoperă talente și încurajează pasiuni, programe și acțiuni atractive, festivaluri și concursuri menite să le asigure tinerilor o preocupare, un ideal, oferindu-le respect de sine și satisfacții care să îi țină departe de tentațiile morbide.

"Dependența de droguri este un fenomen complex, o problemă de siguranță a cetățeanului și de securitate națională, implicând în combaterea sa aproape toate sferele domeniului social — sănătate, educație, instituțiile care asigură ordinea, liniștea publică și aplicarea legii, precum și organizațiile neguvernamentale. Principalii noștri colaboratori rămân profesioniștii de la Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), membru EURAD (Europa Împotriva Drogurilor)", a menționat edilul Onțanu.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, consideră că este importantă promovarea voluntariatului mai ales în rândul adolescenților și tinerilor. "Din păcate, din cauza unor politici sociale greșite s-a ajuns la un nivel de asistați social insuportabil", a adăugat Petrovan.

La rândul său, reprezentantul CIADO România, Gigel Lazăr, a menționat că în București sunt aproape 27.000 de consumatori de droguri în evidență și aflați în tratament.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 12:30
OffedRabe
furosemide tabs or pills
lasix high dose Malignant biphasic uterine tumours carcinosarcomas or metaplastic carcinomas

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ