Primarul Nicolae Robu a cerut sancţionarea poliţiştilor locali care şi-au parcat maşinile în loc nepermis

| 20 apr, 17:15

Primarul Nicolae Robu a cerut, joi, sancţionarea poliţiştilor locali care au parcat maşinile instituţiei într-un loc nepermis, dar consideră că Poliţia Locală a Timişoarei nu trebuie anatemizată în ansamblu din acest motiv.

Reacţia primarului vine după ce fotografii cu maşinile în cauză au fost postate pe o reţea de socializare de către revoluţionarul Corneliu Vaida, care este cetăţean de onoare al municipiului. 

''Evident, am cerut sancţionarea poliţiştilor care au parcat acele maşini în acel loc nepermis. (...) Cu toate multele erori comise de o parte dintre poliţiştii locali, erori care afectează negativ imaginea instituţiei şi pentru cei care le comit sunt fără menajamente sancţionaţi, Poliţia Locală a Timişoarei face, per ansamblu, treabă bună în slujba cetăţenilor corecţi şi cinstiţi şi în slujba oraşului şi de aceea este nedrept, dar mai grav, este păgubos ca ea să fie anatemizată ca instituţie'', arată Nicolae Robu, într-un mesaj remis, joi, AGERPRES. 

Referindu-se şi la faptul că revoluţionarul Corneliu Vaida a fost amendat, cu 900 de lei, de reprezentanţii Poliţiei Locale, pentru comentariile considerate 'ofensatoare' pe care le-a postat alături de imagini, primarul Nicolae Robu a spus că injuriile acestuia nu trebuiau luate în seamă de poliţişti. 

Edilul consideră că 'cetăţeanul Vaida a făcut o manipulare ordinară, intoxicând populaţia cu neadevărul că a fost amendat pentru că a publicat poze cu maşini ale Poliţiei Locale parcate nepermis', în timp ce amenda i s-a dată pentru ofensele aduse instituţiei. 

Robu mai susţine că cetăţeanul amendat l-a jignit şi că îl calomniază chiar şi pe el, 'de ani de zile', dar a spus că îl ignoră, lucru pe care ar fi trebuit să îl facă şi Poliţia Locală. 

''Când asumăm funcţii publice trebuie să fim deschişi să suportăm şi jigniri şi injurii şi calomnii, înţelegând că ele sunt inevitabile într-o societate cu libertate de expresie, reprezentând un rău neglijabil în raport cu ce ar însemna lipsa acestei libertăţi'', punctează Robu în comunicatul transmis. 

Edilul apreciază că este foarte bine că acele fotografii au fost publicate de Corneliu Vaida şi susţine că i-a îndemnat mereu pe cetăţenii să facă cunoscute orice nereguli de care au ştiinţă, comise de poliţiştii locali sau de orice angajat direct sau indirect al primăriei şi 'să critice fără reţinere tot ce li se pare incorect, abuziv, comis de aceştia'. 

''E dreptul lor, iar eu, ca primar preocupat ca lucrurile să meargă cât mai bine în Timişoara, nu pot fi decât mulţumit când cineva îmi sesizează o neregulă din partea celor pe care-i am în subordine, pentru că astfel mi se vine în ajutor să iau măsuri'', conchide Nicolae Robu. 

Un revoluţionar timişorean, Corneliu Vaida, a fost amendat de poliţiştii locali cu 900 de lei după ce a postat pe facebook o fotografie în care erau surprinse două maşini ale Poliţiei Locale parcate neregulamentar pe un trotuar. 

Poliţia Locală susţine, printr-un comunicat transmis miercuri, că amenda a fost aplicată pentru ''cuvinte ofensatoare'' la adresa poliţiştilor, lansate în spaţiul public printr-o reţea de socializare, ceea ce se sancţionează conform Legii 61/1991 republicată'. Postarea respectivă a revoluţionarului era însoţită de un text în care i se cerea şefului Poliţiei Locale şi subordonaţilor săi să se auto-amendeze, ei fiind criticaţi şi cu expresia "adunătură de nesimţiţi".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ