Primele CRITICI pentru purtatoarea de cuvânt a lui Iohannis, la numai o zi de la nominalizare

| 09 dec, 2014

Klaus Iohannis începe să-și facă echipa pentru Cotroceni. Primul nume anunțat este cel a purtătorului de cuvânt, în persoana scriitoare și jurnalistei Tatiana Niculescu Bran. Analistul Ion Cristoiu spune că Bran va trebui să facă față unor provocări deosebite în noua postură, dar și critică strategia privind modul în care a fost făcut anunțul numirii sale.

Redăm textul jurnalistului integral:

"Tot ce mișcă în presa românească de ieri a difuzat știrea potrivit căreia Tatiana Niculescu Bran, soția eternului corespondent local, de București, al ziarului Le Monde, va fi purtătoarea de cuvînt a președintelui Klaus Iohannis.

La apariția acestei știri importante, om serios, învățat din presă și din cercetare cu sursele care trebuie neapărat invocate, am vrut să văd în ce Comunicat a anunțat Prea Alesul României desemnarea unei purtătoare de cuvînt.

Spre uimirea mea, știrea fusese difuzată de presa noastră nu din lectura unui Comunicat prezidențial, nici dintr-un interviu dat de Klaus Iohannis presei străine, preferate presei noastre, pentru că-i pune întrebări de complezență, valabile și pentru nou alesul președinte din Burundi, nici dintr-o vorbă zisă de domnia sa la Miami Beach, privind peste strîmtoare, la Cuba lui Fidel Castro.

Știrea a fost luată dintr-un text postat de Tatiana Niculescu Bran pe Facebook, locul unde se pun la copt, pentru a mirosi bine amicilor, informații cruciale gen: dacă pisica a reușit să facă, totuși, caca, dacă te bate bărbatul cînd vine de la crîșmă, dacă te mai doare burta și, mai ales, dacă ai trecut testul de sarcină.

Dintr-un interviu acordat presei puse deja în slujba Regimului Iohannis, s-a putut desluși că postarea de pe Facebook nu era pentru consumatorii de rețele sociale, ci pentru însuși Klaus Iohannis:

„Președintele m-a sunat acum o săptămână și m-a invitat la sediul PNL pentru o discuție. Discuția a fost o propunere: să devin purtător de cuvânt. (…). Președintele se pregătea să plece în Statele Unite și mi-a dat termen de gândire până azi. Dacă mă hotăram, trebuia să și fac publică știrea. M-am decis și am făcut publică știrea.”

Spre seară, a venit vestea că, la rîndu-i, Klaus Iohannis a apelat la Facebook pentru a-i confirma Tatianei Niculescu Bran c-a acceptat să fie purtătoarea sa de cuvînt.

După al doilea tur de scrutin, ofițerii acoperiți din presă au primit ordin să pună victoria lui Klaus Iohannis pe seama Facebook. Liderii PSD, mulți dintre ei rămași la nivelul abacului, au făcut și mai convingătoare diversiunea, acuzînd Facebookul de a fi votat împotriva lui Victor Ponta. Se vede că Klaus Iohannis a ajuns să creadă și el în facebookism și, prin urmare, după cum ne avertizează și proaspăta sa consilieră, va acorda comunicării cu Poporul pe Facebook prioritate absolută. Mai mult ca sigur, nu vom mai avea declarații de presă de la Cotroceni, nu vom mai avea Mesaje rostite de la tribuna Parlamentului, nu vom mai avea Conferințe de presă. Dat fiind că pe Facebook îți pot scrie alții textele, noul Președinte se va adresa Guvernului, Parlamentului, Presei, Poporului român numai și numai pe Facebook.

Mai ales că, potrivit primelor confesiuni ale Tatianei Niculescu Bran, l-a cucerit pe Klaus Iohannis cu textele despre el postate de ea pe Facebook.

Cînd mă gîndesc la strofocările pe televiziuni și pe site-uri ale unor mai tineri confrați pentru a-i intra lui Klaus Iohannis în grații prin cădelnițări infinite, îmi dau seama că viața e nedreaptă cu unii.

Cum se întîmplă în astfel de ocazii, nou numita își trompețește marile Planuri pentru postul de la Cotroceni.

Nu le-aș fi luat în seamă, știind că toți nou numiții încep prin a anunța Revoluții și termină prin a concluziona Involuții, dacă distinsa n-ar spune următoarele:

„În ce mă privește, eu nu mă duc la Cotroceni atât pentru Președinte, care nu are neapărat nevoie de mine ca să fie un președinte bun, dar mă duc pentru colegii mei din presă. Pe ei, a căror viață o cunosc foarte bine, aș vrea să-i ajut să aibă știri la timp, adevărate, și să se simtă respectați și prețuiți. Mi-ar plăcea să contribui cumva la restaurarea demnității presei și a jurnaliștilor.”

Ce să înțeleg de aici eu, care n-am privilegiul de a sporovăi cu Prea Alesul pe Facebook?

Că timp de zece ani, cît a durat mandatul lui Traian Băsescu, ziariștii au fost disprețuiți de Cotroceni, loviți în demnitatea lor?

Din cîte știu, teza unui Traian Băsescu dușman al ziariștilor, președinte care i-a călcat în picioare pe jurnaliști, e cultivată, seară de seară, de Antena 3, sub semnul a ceea ce Mihai Gâdea a botezat Ororile Regimului Traian Băsescu.

Declarația Tatianei Niculescu Bran se înscrie perfect în această campanie.

Abia aștept s-o văd la Antena 3 în cadrul Serialului Ororile Regimului Băsescu!"

SONDAJ INSCOP: Klaus Iohannis îl bate la încredere pe Isărescu. Pe ce loc se situează Victor Ponta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 2014
busuioc
Cristoiu...
Domn' Cristoiu?Ce ai,dom'le?Te trezesti vorbind?Vezi ca nu esti la...,,Scanteia Tineretului",vino-ti in fire,si mai lasa gargara,ori,mai bine,dute-n pensie!
10 dec, 2014
Kardoian
Un mic delir...
Un mic delir de senectute, în care şi dacă omul respiră, e de rău, fiindcă IA DIN AERUL CARE S-AR CUVENI POPORULUI.

Dacă Tatiana vrea să servească jurnaliştii, iarăşi e de rău! Ce bătrânel cârcotaş!
09 dec, 2014
nidacov
nea cristoi...ti se vede pe piept si pe pantaloni cum ti s-a scurs invidia si rautatea, frustrarile si mediocritatea...nu credeam ca esti atat de constipat la minte...abia aștept sa te văd la Antena 3 în cadrul Serialului Ororile Regimului Johannis...
09 dec, 2014
nic
opinie
Au dreptate unii comentatori ca esti constipat la minte .Nu stiu unde mai incape atata ura,de fapt a inceput sa dea pe afara .Sunteti penibil,nu scapa nimic ne criticat,va mananca invidia.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ