Primul interviu cu Stefan Hell: Educaţia primită în România m-a ajutat mult

| 09 oct, 2014

Stefan Hell, născut în Arad, spune că principala dificultate pe care a trebuit să o depășească a fost neîncrederea altor cercetători, dat fiind că proiectul era atât de neconvențional.

Stefan Hell, profesor de origine română și câștigător al premiului Nobel pentru chimie, vorbește, într-un interviu acordat Digi24, despre proiectul său și despre felul în care educația primită în România l-a ajutat în munca de cercetare.

Cercetătorul se declară mulțumit că românii sunt mândri de premiul pe care l-a primit și spune că vrea să vină în România pentru a se întâlni cu cercetătorii de aici.

Citeşte şi: NOBELUL pentru chimie a fost adjudecat de un neamţ născut în ROMÂNIA

Ce îl leagă de România

"Sunt membru al Academiei, așa că am vizitat România de câteva ori anul trecut. Am primit titlul de Doctor (Honoris Causa, n.r.) din partea Universității Vasile Goldiş din Arad şi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti. Mă simt foarte apropiat de România, am rădăcini acolo, m-am născut în Arad. Acolo m-am îndreptat spre cercetările din ştiinţe. Rădăcinile sunt foarte importante pentru mine".

Când va reveni în România

"Am avut un schimb de emailuri cu preşedintele Academiei Române acum câteva zile şi i-am sugerat să facem câteva întâlniri pe teme ştiinţifice. Sper că se va realiza. Aş fi mulţumit dacă aş putea să mă întâlnesc cu mai mulţi oameni de ştiinţă din acest domeniu în România. Ar fi extrem de frumos, m-aş bucura".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ