Primul județ din România cu europoteci. Traseele vor fi incluse pe harta europeană a turismului de drumeţie

| 18 oct, 2013

Braşovul ar putea fi inclus în circuitele europene pentru turismul de drumeţie. Lis Nielsen, președintele Asociației Europene pentru Drumeție (European Ramblers Association - ERA), aflată zilele acestea la Brașov, a declarat că traseele de drumeție se opresc în Austria și Ungaria, iar România ar putea intra în curând în circuit, alături de cele 35 de țări, scrie yahoo news.

Pentru înscrierea în acest circuit, un traseu de drumeție trebuie să aibă o potecă montană de cel puțin 100 – 125 de kilometri, de-a lungul căreai să existe cabane la distanțe de cel puțin o zi de marș una de alta, potrivit monitorulexpres.ro.

ERA va finaliza în următoarea perioadă marcarea a 11 trasee de drumeție pe distanțe lungi. Cel mai lung, de 10.450 de kilometri, pornește din Gibraltar, apoi prin Pirinei, Lacul Constance - Balaton - Rila - Creta și are punct terminus în Cipru.

Asociația Carpatină Ardeleană a Turiștilor este singura organizație din România membră ERA. Membrii asociației spun că vor propune patru trasee, din care două sunt în curs de marcare potrivit criteriilor impuse de ERA.

Aceștia spun că, pentru început, vor avea în vedere parcurile naționale Bucegi, Piatra Craiului și Ciucaș, unde sunt peste 1.000 de obiective turistice și două obiective UNESCO.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ